Над 1 млрд. души, мнозинството от които от Азия, ще

...
Над 1 млрд. души, мнозинството от които от Азия, ще
Коментари Харесай

Средната класа по света ще нарасне с 1 млрд. души до 2030 г.

Над 1 милиарда души, болшинството от които от Азия, ще се причислят към междинната класа до 2030 година Това гласи изследване, което предвижда, че пандемията от ковид ще се окаже единствено краткотрайна спънка пред измененията в демографските трендове на международната стопанска система, написа Блумбърг.

Средната класа, в която влизат семействата, чиито членове разполагат с сред 11 и 110 $ дневно, наброява 3,75 милиарда души по света, сочат данните от проучването на  Wоrld Dаtа Lаb.

Очаква се тази група да продължи да нараства през идните години, като единствено Индия и Китай ще допринесат за към три четвърти от упования растеж на междинната класа с 1 милиарда души.

Останалите страни, в които ще бъде следен максимален растеж на междинната класа, също са в Азия. В това число влиза Индонезия, която се чака да има четвъртата най-голяма междинна класа до 2030 година, изпреварвайки Япония и Русия. Най-бързо ще бъде темпото на напредък в Бангладеш, който ще добави 50 млн. души към междинната класа до 2030 година

В момента на територията на Азия живее повече от половината от международната междинна класа, въпреки че тя дава отговор единствено за 41% от потребителските разноски на групата. Очаква се делът на азиатската част от междинната класа от общите разноски да премине 50% до 2032 година

Според прочуването на World Data Lab Kитaй, Индия и CAЩ щe запазят пъpвитe тpи пoзиции ĸaтo дъpжaви c нaй-гoлямo нaceлeниe, попадащо в тази група. Очаква се делът на хората от междинната класа да намалее в страни като Япoния, Гepмaния, Итaлия и Πoлшa.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР