Над 1,2 кг. контрабандни златни изделия за над 137 000

...
Над 1,2 кг. контрабандни златни изделия за над 137 000
Коментари Харесай

Задържаха над 1,2 кг контрабандно злато на Капитан Андреево

Над 1,2 кг. контрабандни златни произведения за над 137 000 лв. задържаха митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 28 февруари на пункта идва лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. Превозното средство, ръководено от мъж с двойно поданство - българско и турско, е селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществен персонален обзор на лидера в двата външни джоба на връхната му дреха са открити произведения от жълт метал – две гривни, 99 медальона, монета и две кюлчета. Извършената експертиза от експерт открива, че изделията са от 22 и 24 –каратово злато с тегло 1280.20 грама на стойност 137 134 лв..
Златните произведения са арестувани. По случая против Л. К. (44 г.) е формирано бързо произвеждане, допълниха от прокуратурата.

Според статистиката на ведомството по внос-износа, предходната година на " Капитан Андреево " са арестувани над 100 кг златни украшения, сплави и отливки, а ювелирните произведения от сребро са 36 кг. Нелегалният трафик е съвсем постоянно в посока от Турция за България или Западна Европа, а повода е по-ниската цена на благородните метали в югоизточната ни съседка, разясняват митничари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР