Начини за намаляването на цените на енергията обсъждаха евролидерите днес,

...
Начини за намаляването на цените на енергията обсъждаха евролидерите днес,
Коментари Харесай

Кирил Петков и Джо Байдън обсъдиха корупцията у нас и влиянието на Путин

Начини за намаляването на цените на силата обсъждаха евролидерите през днешния ден, дружно с американския президент Джо Байдън в Брюксел. Обещани са спомагателни количества полутечен газ, които да потекат от Съедините щати към Европа в опит да се прекъсне съветската енергийна взаимозависимост. В Брюксел министър председателят Кирил Петков и Джо Байдън са разискали и тематиката за корупцията като инструмент, употребен от Путин за пробутване на ползи. Като е дал образец с по този начин наречения " Турски поток ". Разговорите и срещите във връзка войната в Украйна не престават и в понеделник, и то на страните от НАТО в Югоизточна Европа.

Кирил Петков е разискал с Джо Байдън по какъв начин Путин употребява корупцията на Балканите като инструмент, с цел да прокарва своите лични ползи.

Аз имах опцията да поговоря след края на общата ни среща и той сподели: Абсолютно имам вяра в това, което казваш. Аз дадох образеца на Руски или Турски поток, както го знаем в България. Факт е, че 3 милиарда бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която ние не можем да използваме и очевидно джиповете на Аркат се откриха в къщи като на госпожа Арнаудова. Така че тъкмо това е инструментът - работиш с политическата буря, в случай че си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои планове и го работиш през корупция. Това се оказва, че не е единствено в България, това е инструмент, който Путин е употребявал, с цел да прави своите геополитически цели на задачите Балкани. Много е значимо в този момент и за Западните Балкани да придвижваме оптимално доста в посока непоклатимост, тъй като едно от опасенията, които през вчерашния ден беше изразено е, че там има също много мощно въздействие, сподели министър председателят Петков.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който се обърна към европейските водачите във видеоконферентна връзка, е благодарил на страната ни за поддръжката за страната му. А от своя страна Кирил Петков благодари на българите, които нощес участваха в шествието в поддръжка на Украйна.

Първо благодаря на всички хора, които през вчерашния ден излязоха на площада, България би трябвало също да приказва ясно - освен да приказват, че политиците поддържаме Украйна, че българският народ поддържа Украйна - това е по-силното известие. Наистина апелирам всички хора, които знам, че отправяха рецензии, че би трябвало да сме с по-ясна, по-силна позиция, изгледайте вчерашното изявление на Зеленски - той доста ясно разграничава кои страни той вижда като изцяло подкрепящи Украйна и очевидно благодари за това, което ние вършим и страни, с които има терзания за това, което вършат. Разгледайте го, ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите страни. Всички, които са били през вчерашния ден на площада, приканвам ги, мисля, че в една от медиите беше цялото изявление, изгледайте го, сподели министър председателят.

По време на срещата Кирил Петков разгласява във Facebook профила си селфи с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В текста към фотографията той споделя, че договарянията на техническо равнище за Плана за възобновяване и резистентност са завършили и чака фон дер Лайен скоро да пристигна в България, с цел да разгласи публично новината за утвърждението на проекта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР