Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не

...
Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не
Коментари Харесай

Експерти: Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не е типичен за него

Начинът, по който се върна Васил Божков в България, не е характерен за него. Той си пристигна с полет на гражданската авиация, а нормално пътува с частен аероплан. Това демонстрира, че неговото връщане е проведено. Това мнение изрази дипломатът Милен Керемедчиев в ефира на Нова телевизия по отношение на мистерията към връщането на предприемача у нас.
Той изясни, че в ОАЕ е процедура паспортите на такива хора да бъдат отнемани. „ Те не екстрадират търсени от Интерпол лица. В Дубай има доста такива хора, които си живеят умерено. Ако екстрадират сходен човек, то това би било и неприятен знак към останалите “, съобщи Керемедчиев.
По думите му откакто му бъде лишен паспорта, това му не разрешава да напуща страната. „ За да се върне у нас, Божков той би трябвало да отиде и да показа самолетен билет.
Но не постоянно има конвой и чиновник на полицията, който съпровожда съответния човек по време на полета “, обясни Керемедчиев.
„ Това, че няма решение на съда в Абу Даби, също навежда на мисълта, че той се е явил в съда в Дубай и е изискал да се върне в България. Затова и не е бил ескортиран до летището “, счита дипломатът.
Адвокат Ивета Анадолска е безапелационна, че няма осъществена екстрадиция. „ Това е комплицирано произвеждане. Съдът в Абу Даби отхвърли екстрадиция, тъй като няма съответни документи за това “, съобщи тя.
„ Той не е и експулсиран – това е наложително извеждане на чужденец от страната при опасност за националната сигурност. Изключваме и това изказване “, сподели юристът.
Според нея Божков се е върнал непринудено у нас.
Попитана за какво тогава е всичко това, тя отговори: „ Случващото се е водевил “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР