Начинът по който се реши проблемът с Пригожин е имперски.

...
Начинът по който се реши проблемът с Пригожин е имперски.
Коментари Харесай

Д-р Станислав Бачев: Руснаците си направиха контролен тест и проверка за единство

Начинът по който се реши казусът с Пригожин е имперски. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " интернационалния анализатор доктор Станислав Бачев.

" Ръководителят на “Вагнер " в никакъв случай не е бил част от тази имперска подчиненост, той е просто реализатор и нищо повече това значи, че той е заменим. И това, което опита да направи Пригожин всъщност е хубаво, защото има благоприятен резултат както за страната, по този начин и за нейното общество. Руснаците са и страната и народа. Те са забавни, любопитни откъм история и откъм държание. И по този метод те си направиха един надзорен тест и инспекция за единение. Резултатът е, че се втвърдиха. И тук е значимо да се означи, че не се втвърди единствено елита, който се сплоти към Путин, а с него се втвърди и обществото, което е доста по-важно. Тоест, в случай че до този миг е имало подозрения за посоката, която е поела Русия, то към този момент тези подозрения ги няма ", разяснява Бачев.

По думите му поради съществуващата персонална омраза между Пригожин и Шойгу задачата на всичко това е била да бъде дестабилизирано упралението на Русия: " Днес имаше едно публично показване на Шойгу, за първи път от известно време насам, той беше на фронтовата линия в предния пост на Руската войска, което сподели, че Шойгу ще си остане на мястото. Проблемът е, че Пригожин надскочи себе си. Той е един реализатор в границите на една империя, по този начин, че той няма по какъв начин да повлияе на хода на дейностите на тази империя. И затова беше сменен, до момента в който Шойгу остава и най-вероятно, в близко бъдеще той няма да бъде сменен, защото това дава неверни сигнали и към обществото, и към това, че следващата година има избори в Русия. Така че от позиция на Пригожин, неговият опит беше несполучлив, само че пък както видяхме, значимо е по какъв начин беше отиграна обстановката и по какъв метод ", означи интернационалния анализатор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР