Началото на военно противопоставяне между САЩ и КНР заплашва с

...
Началото на военно противопоставяне между САЩ и КНР заплашва с
Коментари Харесай

Войната на САЩ с Китай ще доведе до разрушителни последствия

Началото на военно опълчване сред Съединени американски щати и КНР заплашва с изключително отрицателни последици всички страни в света. Такова мнение изказал военният специалист Робърт Фърли в изданието, представено от newinform.com.
Войната сред тези страни неизбежно ще докара до нарушение на корабоплаването в Азиатско-Тихоокеанския район, само че при отчитане съществуването там на висока интернационална интензивност тя ще се отрази извънредно отрицателно на интернационалните връзки и стопанската система на доста други страни.
Също по този начин се чака и двете страни необятно да употребяват наказания, в това число и против съдружниците на съперника.
Като допустима причина за начало на китайско-американското опълчване Фърли показал разногласията в Източното и Южно-Китайското море, изостряне на обстановката с Тайван или ситуацията на Корейския полуостров.
Той обръща внимание на заплахата от пораждане на гранични произшествия сред КНР и Индия, поради които американците ще счетат за належащо да употребяват своите въоръжени сили. Експертът изразил убеденост, че Съединени американски щати няма да се решат на удар първи, „ опасявайки се от следствията от ескалиралия спор ”.
Едновременно с това се отбелязва, че Съединени американски щати и Китай съставляват във финансово-икономическо отношение две водещи страни в света, които в действителност съставляват „ икономическото сърце ” на района.
„ В сегашния миг ние не би трябвало да забравяме, че Китай и Съединени американски щати съставляват сърцето на един от най-продуктивните стопански райони, които в миналото е виждал светът ” – обобщава Фърли, предупреждавайки за отрицателните последици от война сред Съединени американски щати и Китай за целия свят и призовавайки останалите страни да способстват за поддържане на стабилността в този район.
Превод със съкращения: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР