Началото на 2024-та ще бъде запомнена, като едно от най-слабите

...
Началото на 2024-та ще бъде запомнена, като едно от най-слабите
Коментари Харесай

Родик: Случващото се с Джокович е притеснително; не е нормално да си изморен от самото начало

Началото на 2024-та ще бъде запомнена, като едно от най-слабите в кариерата на Новак Джокович. Сърбинът, който постоянно си е поставял допустимо най-високите цели и даже мислеше за постигането на " Златен шлем " преди сезона, не съумя да завоюва купа в нито един от изиграните си шампионати до момента.

От позиция на резултатите, конкуренцията в Монте Карло бе най-силната за международния номер 1, като представителят на западната ни съседка доближи до финалната четворка. Загубата на полуфиналната фаза обаче бе непредвидена от позиция на предходните му срещи с Каспър Рууд. Досега Джокович в никакъв случай не беше губил сет против норвежеца, само че скандинавецът сподели здрави нерви против именития си съперник и по този начин се класира за втория си Мастърс край след Маями Оупън преди 2 години. 

По тази тематика пред Tennis Channel, приказва Анди Родик, който счита, че зад изненадващото проваляне на Джокера се крие физически дискомфорт:

" Трудно ми е да схвана Новак и аргументите за проблемите му. Притеснявам се за него, тъй като още в първия сет изглеждаше доста отпаднал. Едно от разиграванията продължи едвам 7-8 удара и към този момент виждахме умората при Новак, а приказваме за 22-градусов ден.

След това той откри играта си и се завърна в мача, само че в последния гейм пропусна няколко първи удари след сервиса, сбърка елементарно воле и най-после приключи с двойна неточност, което е извънредно нехарактерно за него. Трябва да разберем какво би могло да се случва с него, тъй като нещата бяха такива през цялата седмица, в случай че изключим първия му мач. Сякаш се опитваше да откри нещо през целия турннир, само че по този начин и не можа. Може би физиката го подведе и това е малко притеснително. Обикновено не виждаш по какъв начин някой е толкоз изтощен още при започване на дуела. Това не е обикновено.

Новак не изясни по какъв начин се усеща физически, когато съобщи купата си от Аустрелиън Оупън на Яник Синер през януари, само че наподобява същите проблеми, които го засегнаха в Мелбърн, към момента го тревожат " - съобщи някогашният номер едно в света.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР