Началото беше поставено с даряване на книги и учебни помагала

...
Началото беше поставено с даряване на книги и учебни помагала
Коментари Харесай

Започна третият етап на кампанията на БНТ “Прозорец към родината

Началото беше сложено с даряване на книги и образователни пособия на български учебни заведения и общности в Македония и Албания.

Mалка зала, цялостна с любопитни деца, нетърпеливи да научат майчиния си език. И всеотдайни учители, които да им дадат най-важния урок.
Димитър Белов, учител в българското неделно учебно заведение в Тирана: Учим основно за основните български интервали на българския народ - от основаване на първата българска страна, писмеността, по какъв начин е основана писмеността. Самият български език към коя група влиза.
В българското неделно учебно заведение в Тирана дребни деца, възпитаници и претендент студенти се учат да четат и пишат на български език под погледа на българските поети, писатели и революционери.

Близо четири години културата и историята на България също участват в часовете.

За да затвърди публичната си функционалност, Българска национална телевизия още веднъж дава късмет на децата в чужбина да опознаят още повече езика ни.
Константин Цанков, eксперт “Връзки с обществеността и КСО ” в Българска национална телевизия: Искаме да улесним образователния развой и да приобщим нашите сънародници, подрастващите към културните обичаи и към културното съвремие в България.
Досега в акцията “Прозорец към родината ” са дарени книги и учебници в над 200 български учебни заведения в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР