Началниците на отбраната на страните от Балканите са потвърдили решимостта

...
Началниците на отбраната на страните от Балканите са потвърдили решимостта
Коментари Харесай

Военачалниците на страните от Балканите дадоха заявка за укрепване на сътрудничеството

Началниците на защитата на страните от Балканите са удостоверили решимостта си да останат ангажирани с насърчаването на съдействието сред въоръжените сили на балканските страни. В края на днешната 16-та конференция по въпросите на военното съдействие в София е било подписано взаимно изказване, прецизират от Министерството на защитата.

" Укрепването на военното съдействие е основна част от нашите старания и ние имаме вяра, че тази самодейност поставя непрекъснати старания за подобряването на оперативната съгласуемост и насърчаването на стабилността в района. Ние сме решени да продължим да работим дружно, с цел да осигурим взаимоотношение, ориентирано към взаимно съгласие и почитание в Балканския район ", написа в изказването.

 Министърът на защитата чака до края на годината да се сключат три контракта за рационализация Министърът на защитата чака до края на годината да се сключат три контракта за рационализация

В документа началниците на защитата означават, че конференцията в София още веднъж била предоставила отлична опция да бъдат разисквани тематики, свързани с районни начинания във военната област.

" Потвърждаваме общите си цели за насърчаването на тази самодейност и за демонстрирането на общия ни ангажимент за разширение на към този момент откритите механизми за съдействие ", показват своята увереност те.

В взаимното изказване се акцентират някои от постигнатите резултати, измежду които е договореност за основаването от страна на Гърция на платформа за шерване на информация за злоумишлен програмен продукт като инструмент за събиране и продан на данни за рисковете и заканите в киберпространството. Планира се и актуализация на документа за визия за Мрежата за учения и подготовка в Югоизточна Европа с насоки за бъдещото му потребление в региона на образованието и подготовката. Посочва се също провеждането в Тирана на интернационално обучение " Strong Balkan-23 " и на образование по неутрализиране на взривни субстанции в последното тримесечие на тази година.

" С подписването на това изказване ние се ангажираме да развиваме партньорството си в дух на бистрота, взаимна неприкритост и без да накърняваме характерния темперамент на политиката за сигурност и защита на всеки един от членовете на самодейността ", заключват началниците на защитата от балканските страни в своето взаимно изказване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР