Началникът на Стратегическото командване на САЩ ген. Антъни Котън заяви

...
Началникът на Стратегическото командване на САЩ ген. Антъни Котън заяви
Коментари Харесай

Американски генерали: САЩ трябва да са готови да отговорят решително, ако ядреното възпиране не сработи

Началникът на Стратегическото командване на Съединени американски щати ген. Антъни Котън съобщи на среща с американски конгресмени, че в този момент е значимо да се форсира темпът на рационализация на американската нуклеарна триада заради борбата с Китай и Русия.  Прегледът на обстановката с нуклеарните сили е определил модернизацията на нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати като главен приоритет за поддържане на мощно нуклеарно въздържане. Тези старания за рационализация, които ще се организират през идващите две десетилетия, включват начинания за модернизиране и на трите съставни на нуклеарната триада.
 
Висши военни обявиха пред представителите на Конгреса, че Съединени американски щати остават подготвени да възпират стратегически и галактически закани, само че продължаването на вложенията е от решаващо значение на фона на възходящата конкуренция.
Котън, както и командирът на Космическото командване на Съединени американски щати ген. Стивън Уайтинг, обявиха, че последните вложения на Русия и Китай акцентират нуждата от поддържане на стратегическото предимство на Съединени американски щати.
 
" Най-важното обръщение, което желая да предам през днешния ден, е, че силите под мое командване са подготвени да възпрат нашите съперници и да отговорят уверено, в случай че възпирането се провали. Никой съперник не би трябвало да се съмнява в нашите качества през днешния ден ", съобщи ген. Котън.
 
И добави:
" Правим това пред лицето на провокации, разнообразни от всичко, с което Америка в миналото се е срещала. Изправени сме не против една, а против две равностойни нуклеарни сили - Руската федерация и Китайската национална република. Тази действителност, съчетана с ракетните разработки в Северна Корея, нуклеарните упоритости на Иран и възходящите взаимоотношения сред тези страни, в допълнение усложнява стратегическите ни планове ".
 
Ген. Котън означи бързите темпове, с които Китай създава стационарни пускови установки за междуконтинентални балистични ракети, и предвижда, че нуклеарният боеприпас на Китай може да доближи съвсем 1000 бойни глави до 2030 година
 
Той също по този начин акцентира последните изказвания на съветския президент Владимир Путин, че 95% от стратегическите нуклеарни сили на Русия са осъвременени: " Накратко, нашите съперници усъвършенстват позициите си против Съединени американски щати и техните съдружници в доста области със скорост, която е доста по-висока от темпото, което видяхме единствено преди няколко години ".
 
Ген. Уайтинг разказа и достиженията на американските съперници, които оспорват превъзходството на Съединени американски щати в космоса. Той означи, че към януари флотът от разследващи спътници на Китай е повишен до повече от 359 системи, което е нарастване с повече от три пътиспрямо 2018 година
 
Русия също продължава да развива и тества галактическите и антисателитните си качества, сподели Уайтинг. И двамата военни водачи обявиха, че продължаването на вложенията в стратегически и галактически качества е от решаващо значение.
 
  " Въпреки че спорът в космоса не е неминуем, той безспорно ще бъде унищожителен и ще наруши потреблението на космоса в продължение на десетилетия. Трябва да сме готови, в случай че възпирането се провали ", акцентира ген. Уайтинг.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР