Началникът на полицията в Румъния бе уволнен в петък заради

...
Началникът на полицията в Румъния бе уволнен в петък заради
Коментари Харесай

Заради бавна реакция на тел. 112 в Румъния е уволнен шефът на полицията

Началникът на полицията в Румъния бе уволнен в петък поради скандално мудна реакция на органите на реда на сигнал на тел. 112 и последвалото ликвидиране на 15-годишно отвлечено момиче.

Освен Йоан Буда поради случая в южния град Каракал са уволнени и полицейските началници на окръг Олт Петре Неаксу и Кристиян Войкулеску.

Момичето съумяло да позвъни на телефона за незабавни случаи 3 пъти в четвъртък сутринта, с цел да заяви, че е отвлечена, демонстрират данните на службата.

Полицията оповестява, че е влезнала в къщата 19 часа след първото позвъняване. Властите се затруднили да открият мястото, от което е направено позвълянавето и да получат заповед за влизане в същата, въпреки че такава не се изисква за сходен случай. Дори откакто дежурен арбитър издал заповедта, служителите на реда чакали часове наред преди да стартират интервенцията и прокуратурата стартира следствие за забавянето.

Заподозреният грабител и палач е 65-годишния Джордже Динка и в петък вечерта пред дома му са се събрали да стачкуват стотици недоволни, оповестява " Ройтерс ". Президентът и министър председателят на страната приканиха да се направи разбор на реагирането на органите на реда и да бъдат осъдени виновните.

В къщата служителите на реда разкрили човешки остатъци във варел, за които подозират, че са на 15-годишното момиче и на 18-годишно момиче отблизо село, което е изчезнало през април.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР