Началникът на каталунската полиция заяви, че няма да приеме заповеди

...
Началникът на каталунската полиция заяви, че няма да приеме заповеди
Коментари Харесай

Каталунската полиция заяви, че няма да се подчини на Мадрид

Началникът на каталунската полиция съобщи, че няма да одобри заповеди от държавното управление в Мадрид , оповестява Euronews.
Това оповестиха представители на локалните управляващи, откакто в събота от Мадрид оповестиха желанието си да трансферират органите на реда в самостоятелната област под свое командване.
В известието се споделя „ началникът на каталунската полиция заяви, че не счита да приема съдействие с държавните представители. Затова бързаме да успокоим жителите, че шефът на полицията няма да съобщи функционалностите си “.
От изданието напомнят, че по-рано от Мадрид откриха надзор над финансите на региона, с цел да попречат да бъде проведен референдумът за самостоятелност, плануван за първи октомври.
По-рано от испанската прокуратура обявиха, че испански представител е поел пряк надзор над локалната полиция в Каталуния, с цел да спре референдума за самостоятелност.
Полковник Диего Перез де лос Кобос ще командва както каталунските, по този начин и испанските полицейски сили в Каталуния.
Решението бе целесъобразно с обяснението, че би трябвало да се реализира по-добра съгласуваност сред двете сили.
Каталунските управляващи отхвърлиха този ход, заявявайки, че задачата му е интервенция в делата на локалната полиция.
На 1 октомври, когато ще се организира референдума, в самостоятелния район ще бъдат изпратени хиляди испански служители на реда, с цел да го блокират.
Според испанския Конституционен съд този референдум е противозаконен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР