Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов Васил Кръстев

...
Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов Васил Кръстев
Коментари Харесай

След публикация, че е работил в близка до Пеевски фирма: Оставка на шефа на кабинета на Калин Стоянов

Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов Васил Кръстев подаде оставка след обява във в. „ Капитал “, че е работил във компания, обвързвана с Делян Пеевски. Министър  Стоянов е приел оставката.

Той бе на поста от януари 2022 година

От Министерство на вътрешните работи пишат, че „ като причина за напускането Кръстев показва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се употребява, с цел да се нападна Министерството на вътрешните работи “.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Пред bTV Кръстев съобщи, че за по-малко от година е работил във въпросната компания, за която се твърди, че е обвързвана с Делян Пеевски.

„ Един сътрудник, отново пенсиониран, много по-възрастен от мен, не си припомням името, работеше в тази въпросна компания. Трябваше да се пенсионира, аз аплайвах за тази позиция и надлежно ме утвърдиха. Той беше пенсиониран сътрудник, аз отидох на неговото място “, каза бившият шеф на кабинета на вътрешния министър Васил Кръстев.

До момента тя не беше открита за коментар

Пред bTV Кръстев изрично съобщи, че не е контактувал с Делян Пеевски.

„ Мога да се явя на полиграф, знам този апарат, тъй като съм от службите. Нямам нищо срещу господин Пеевски, само че не съм го виждал “, добави той.

Пред bTV Кръстев сподели още, че няма общо с рокадите в Министерство на вътрешните работи и даже не познава шефовете на дирекции. Потърсихме за коментар и Движение за права и свободи. Оттам отхвърлиха подобен.

„ Защо са го пратили това момче да си играе “, попита той

Калин Стоянов встъпи в служба като министър на вътрешните работи на 6 юни тази година. Седмица по-късно Васил Кръстев е назначен като шеф на кабинета му, излиза наяве от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи. Още на идващия ден започнаха редица рокади в министерството. Сменени бяха шефовете на основни и няколко регионални дирекции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР