Началникът на кабинета на президента Гълъб Донев, който оглавяваше последните

...
Началникът на кабинета на президента Гълъб Донев, който оглавяваше последните
Коментари Харесай

Гълъб Донев отговори за уволнените 13 000 от администрацията: Манипулативно и невярно!

Началникът на кабинета на президента Гълъб Донев, който оглавяваше последните две служебни държавни управления, излезе с позиция в отговор на справката на Министерски съвет за над 13 000 души, освободени от работа в държавните институции в интервала август 2022 г.- юни 2023 година:

" Разпространените от Министерския съвет изказвания, че служебните държавни управления под мое управление са “отстранили ” над 13 000 чиновници са погрешни и манипулативни.

Всяка справедлива информация за придвижването на чиновниците в администрацията следва да съдържа основанията за преустановяване на правните отношения. Разпратените до медиите “справки ” освен че не дават отговор на истината, само че и включват всички напуснали по свое предпочитание, преместили се в други администрации, упражнили правото си на пенсия, или са били краткотрайно заети на цивилен контракти, чийто период е изминал и други Нещо повече – включени са и държавните сдружения, както и членовете на политическите кабинети, които естествено си потеглят с всяко държавно управление.

Управленското изтощение тласка държавното управление Денков в неверна посока. Протестиращите земеделци не са “терористи ”, енергетиците не са хора, “които стачкуват против себе си ”, а в служебните държавни управления никой не е “подписвал с кръв ” да гони хора от администрацията, както се настояваше на едно партийно съвещание.

Напротив, работихме единствено и само да преведем страната през рецесиите, в които ръководещите тогава я вкараха и изоставиха. И успяхме. Видно бе по цените на горивата, по енергийната диверсификация, по квалифицираните закони, по преодоляването на растежа на цените, по прекратяването на Механизма за съдействие и инспекция и така нататък Не инцидентно равнището на доверие, с което си потегли служебният кабинет, е и остава недостижимо за настоящия.

Но има нещо по-притеснително. В българската политика операциите са от дълго време употребен способ, за жалост. Но когато се популяризира публично от най-високо равнище - от министър-председателя - то лъжата придобива статут на държавна политика ".

Позицията на служебния министър-председател в интервала 2 август 2022 - 6 юни 2023 е публикувана от прессекретариата на президента Румен Радев, прецизира Българска национална телевизия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР