Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще

...
Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще
Коментари Харесай

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската войска Херци Халеви сподели, че Израел ще отговори на иранската офанзива.

" Това изстрелване на толкоз доста ирански ракети, крилати ракети и безпилотни летателни апарати на територията на Държавата Израел ще бъде посрещнато с отговор ", сподели Халеви, когато посети базата Неватим, която съгласно армията е била леко наранена при ударите.

Израелските медии разпространиха и малко видео с негово изявление.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху също е декларирал на частна среща с министри от своята партия " Ликуд ", че на иранската ракетна офанзива би трябвало да се отговори мъдро, съобщи ДПА, като се базира на израелското радио " Кан ".

Иран би трябвало да чака с напрежение по кое време ще пристигна ответната реакция, както беше с Израел преди офанзивата късно вечерта в събота, е споделил министър председателят съгласно източник на радиото.

 Иран пробва да сътвори нова нормалност с офанзивата си, Израел и Съединени американски щати би трябвало да отговорят
Иран пробва да сътвори нова нормалност с офанзивата си, Израел и Съединени американски щати би трябвало да отговорят

Срещу Иран би трябвало да се употребяват всички уроци и тактики от времето на Студената война

Израелската войска съобщи през вчерашния ден, че убитите при удара против иранското консулство в Дамаск са взели участие в " тероризъм против Израел ". Това бе първият формален коментар оповестява Агенция Франс Прес.

" Доколкото ми е известно, убитите в Дамаск са били членове на силите Кудс. Това бяха хора, които се занимаваха с тероризъм против страната Израел, сподели военният представител контраадмирал Даниел Хагари, запитан на брифинг за удара. Сред тези терористични сътрудници имаше членове на Хизбула и ирански помощници. Там, доколкото знам, нямаше нито един посланик. Не знам нито един граждански да е погубен при тази офанзива ", сподели той.

Припомняме, че Иран даде обещание да отмъсти за удара против консулския отдел на посолството му, който умъртви седем революционни гвардейци, в това число двама генерали от силите Кудс, подразделението на армията за външни интервенции.

От късно в събота първата директна офанзива от Иран на израелска територия.

Израелската войска съобщи, че  помощта на Съединените щати и други съдружници и че офанзивата е предизвикала единствено незначителни вреди, в това число на военна база в южната част на страната.

 Съединени американски щати предизвестили Израел, че няма да вземат участие в ответен удар против Иран
Съединени американски щати предизвестили Израел, че няма да вземат участие в ответен удар против Иран

Вашингтон обаче затвърждава цялостната си поддръжка за отбраната на Израел

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по телефона с Нетаняху след офанзивата през уикенда и даде да се разбере, че Съединени американски щати няма да вземат участие в никакви нападателни интервенции против Иран, сподели почитан чиновник на администрацията на Белия дом пред Си Ен Ен.

Байдън сподели на Нетаняху, че би трябвало да счита събитията от събота вечерта за " победа ", защото офанзивите на Иран б яха значително несполучливи и вместо това демонстрираха " забележителния потенциал на Израел да се пази и да победи даже невиждани офанзиви ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР