Началникът на генщаба на ВСУ армейски генерал Виктор Муженко се

...
Началникът на генщаба на ВСУ армейски генерал Виктор Муженко се
Коментари Харесай

Шефът на генщаба на Украйна прогнозира чудовищни загуби, ако ВСУ нападнат Донбас, експерти смятат, че ще е още по-страшно

Началникът на генщаба на ВСУ армейски военачалник Виктор Муженко се съмнява, че Украина е подготвена за силов вид на окупация на Донбас. На брифинг пред публицисти тази седмица, той разгласи, че ВСУ по принцип са подготвени да окупират Донбас в подтекста на съществуването на въоръжения и системи за ръководство.

Но що се отнася до персоналния състав нещата са доста по-лоши. Генералът обоснова думите си с опита от военните учиния, на които благодарение на специфични методики се организира оценка на загубите.

По думите на ръководителя на генщаба за 10-дневна интервенция с потреблението на авиация възможните загуби ще са 10-12 000 военнослужещи, 3 000 от които ще загинат.

На въпрос за вероятните загуби измежду мирното население Муженко означи, че съгласно статистиката на 2300 починали военни се падат към 10 000 убити цивилни.

Според военни специалисти обаче загубите на киевските войски и жертвите измежду мирното население ще за доста по-големи. Разчетите им рисуват следната мрачна картина.

ВСУ имат 100–120 хиляди военнослужещи в атакуващата формация, а в армиите на ДНР и ЛНР има към 35 000 бойци и командири.

По танкове, оръдия и друго тежко въоръжение противоборстващите страни имат почти тъждество. Украйна има бойна авиация, само че пък бранителите на Донбас разполагат с развита система за Противовъздушна отбрана.

Да допуснем, че в хипотетичния спор нито Съединени американски щати ще дойдат на помощ на Киев, нито Русия ще помогне на Донецк, изясняват специалистите, представени от rusvesna.su.

И по този начин:

За да бъдат разгромени армиите на ДНР и ЛНР, е належащо да бъдат унищожени 10-20% от настоящата им бройка. Ако се считат минималните загуби, то 10% са 3,5 хиляди бойци.

В защита обаче загубите са постоянно най-малко 3 пъти по-малко в сравнение с при нахлуване. Т.е. атакуващата войска на украйна ще загуби 3,5·3≈10 хиляди убити бойци и надлежно 3 пъти повече ранени - към 30 000 души.

Но в случай че атакуващата 100-хилядна формация на ВСУ понесе тези загуби в действителност и тя ще се окаже разгромена.

Ако пък се регистрира и по-високия военен дух, който показват воините на ДНР и ЛНР, то окупацията им може да се окаже злополука за ВСУ.

Ако за реализиране на тази цел на киевските войски е сложена задача да разгромят армиите на ДНР и ЛНР като унищожат до 20% от 35 хиляди бранители на Донбас или 7 000 бойци, то атакуващата войска на Украйна ще загуби 7·3≈20 хиляди починали бойци и към 60 000 ранени. Това е най-малко 80% от ударната формация на ВСУ,

Следователно съвсем няма да остане кой да осъществя крайната цел на интервенцията и окупацията на Донецк ще си остане следващ мираж за Киев.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР