Началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили генерал-майор Мохамад

...
Началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили генерал-майор Мохамад
Коментари Харесай

ISW: Иран създава фабрика за дронове в Беларус и Русия, за да праща “Шахед” по-бързо

Началникът на генералния щаб на иранските въоръжени сили генерал-майор Мохамад Багери прикани за по-голямо съдействие сред Иран и Беларус в отбранителната промишленост по време на среща с беларуския министър на защитата генерал-лейтенант Виктор Хренин в Техеран през вчерашния ден. Иранският министър на защитата и логистиката на въоръжените сили бригаден военачалник Мохамад Реза Ащиани подписа съглашение за военно съдействие с Хренин на 31 юли.

 

Допуска се, че Ащиани и Хренин може да са разискали основаването на заводи за дронове-камикадзе " Шахед " в Беларус, с цел да поддържат съветската инвазия.

През май 2023 година Украйна съобщи, че ирански инженери изследват по какъв начин да преобразуват фабриките в Гомел (Беларус) в уреди за произвеждане на дронове.

Администрацията на американския президент Джо Байдън разкри през юни, че Русия да построи фабрика за произвеждане на дронове в Елабуга, Татарстан.

 

Русия ще завоюва, като по-лесно придобие ирански дронове за нахлуването си в Украйна. Израелските и украинските медии означават, че построяването на иранска фабрика за дронове в Беларус ще облекчи " логистичните проблеми “, пред които е изправена Русия при превозването на ирански дронове от Иран до Русия през Близкия изток.

Иран ще завоюва, като получи доходи за иранската стопанска система. В момента Иран е изправен пред сериозни стопански условия, като цената на риала надвиши 500 000 риала за един щатски $ на 1 август. Иранският статистически център заяви на 25 юли, че равнището на инфлация в Иран е почти 47,5 %.

Русия също може да бъде от изгода на иранската войска. Западните медии спекулираха в края на 2022 година, че Иран може да получи съветски изтребители Су-35 в подмяна на доставка на Русия с дронове. Иранските военни обаче от ден на ден показват песимизъм по отношение на приемането на Су-35 през последните месеци.

Тясното съдействие на Иран с Беларус и Русия може да се дължи частично на това, че Иран е подписал дълготрайни стратегически съглашения с тези страни.

Институтът за проучване на войната показва още в разбора си, че Русия може би целеустремено се пробва да преувеличи украинските офанзиви в Черно море, с цел да показа Киев като безконтролно заплашваща цивилни кораби - нещо, което Украйна отхвърля. Наративът на Киев обаче основават условия за по-нататъшна ескалация на военноморската активност и консолидиране на контрола в Черно море, макар че няма индикации, че украинските офанзиви против съветски военни цели са заплашвали цивилни кораби
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР