Началник на отдел в КАТ-Пловдив спаси живота на първокласник, припаднал

...
Началник на отдел в КАТ-Пловдив спаси живота на първокласник, припаднал
Коментари Харесай

Пловдивски полицай спаси живота на припаднал първокласник

Началник на отдел в КАТ-Пловдив избави живота на първокласник, примрял в ОУ " Васил Петлешков ". Случката се разиграла през вчерашния ден. Инсп. Илиян Гвоздев, който е шеф на групата за надзор на придвижването по основните пътища и автомагистрали, се намирал в двора на учебното заведение. Около 14:00 часа той бил извикан на помощ поради примрял първокласник в една от образователните стаи. Отзовал се неотложно, като в това време позвънил и на тел. 112 за кола за спешна помощ, описват негови сътрудници.

В наличието на здравната сестра на учебното заведение, Гвоздев решил, че казусът се нуждае от незабавна реакция и решил двамата да откарат детето със служебния автомобил до близката УМБАЛ " Свети Георги ". С включени светлинна и звукова сигнализации на патрулната кола то било превозено за към минута до болничното заведение и предадено на дежурния екип от Спешния кабинет.

Детето е донесено на ръце от контрольор Гвоздев, без дишане и в кома, описа доктор Кирил Атлиев, шеф на Спешното поделение в УМБАЛ " Свети Георги ". Не е ясно какво щеше да стане, в случай че се бяха забавили, до момента в който чакат Бърза помощ, добави той и акцентира, че реакцията на инспектора и здравната сестра е била животоспасяваща.

Двамата с доктор Ахмед Чифчи, с който били дежурен екип, възстановили дишането на детето, повикали анестезиолог и създали съвещания с невролог и хирург. По-късно то е откарано с кола за спешна помощ в интензивното поделение на Детска педиатрия, където се намира и сега с ясно схващане, без усложнения в дишането и в устойчиво хемодинамично положение.

Като изрича признателност и на здравната сестра на ОУ " Васил Петлешков " за проявената съпричастност, лечебното заведение приканва всички жители да оказват първа помощ на всеки, който се нуждае от незабавна реакция за предварителна защита на живота.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР