Началната цена на насрочения за този месец търг е 575

...
Началната цена на насрочения за този месец търг е 575
Коментари Харесай

Перач на Брендо остава без къща за гости

Началната цена на планувания за този месец търг е 575 бона. Брокери изясняват, че въпреки да наподобява голяма, сумата е изцяло оправдана. От обявите излиза наяве, че двуетажната сграда е с разгъната застроена повърхност 1068 квадрата и е с редица екстри.

 

Проектът на Караманлиев е част от избухналия преди няколко години скандал, наименуван алегорично „ Къщи за посетители “. Строителството им се финансира от Европейски Съюз, а концепцията е да бъде даден занаят на хора в небогати региони на страната. Оказва се обаче, че от дотациите всеобщо се възползвали родственици на министри и депутати, кметове и общински съветници, вместо фамилни хотели.

 

Разбира се тарикатите подценяват разпоредбите на европрограмата и вместо да наемат на работа безработни, както е заложено в плана и да приютяват целогодишно туристи в идната петилетка, постройките се трансформират в първокласни персонални резиденции. 

Избухналият след изявления в медиите скандал докара до инспекцията на 288 постройки като нередности лъснаха при цели 253 от тях. Така притежателите им били задължени да върнат получените от Европейски Съюз общо 47 млн. лева Но както постоянно става у нас, всичко се оказва единствено пожелателно и баровците мигновено се хвърлиха да оспорват в съда наложените им наказания. Там стана ясно, че издадените им актове, са написани необразовано от чиновници на фонд „ Земеделие “ и магистратите бяха принудени да ги анулират. Заради всичко това преди няколко месеца България отнесе санкция в размер на 30 млн. евро.

 

Далеч не всички получатели на дотации обаче имаха шанса да избегнат глобите. Сред малцината прецакани е точно перачът на Брендо – Георги Караманлиев, който би трябвало да върне евросубсидия в размер на 267 бона. Макар той също да апелира, за негово злощастие се оказа, че актът на компанията му, е направен съвършено и санкцията бе доказана от три правосъдни инстанции.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР