Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници. Войната отново е на

...
Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници. Войната отново е на
Коментари Харесай

ЕС: Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници

Наблюдаваме пълномащабна война пред нашите граници. Войната още веднъж е на прага на Европа, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1237
Той дефинира съветските дейности против Украйна като жестоко тъпчене на интернационалното право. Все по-често се нанасят удари по украински цивилен обекти, означи Борел. По неговите думи съветският президент Владимир Путин е протегнал ръка на държавността и самоопределението на суверенна Украйна и на нейните жители.

Върховният представител поздрави " героичната опозиция " против това настъпление. Нашественикът - Путин, не е единствено против Украйна, добави той. Трябва да разберем опасността за нас, европейците, за международната сигурност, прикани Борел и уточни, че по-рано през днешния ден Москва приведе в нараснала подготвеност нуклеарните си сили.

По мотив идното довечера четвърто за седмицата съвещание на европейските външни министри той посочи, че ще бъдат разисквани препоръчаните предходната нощ ограничения против Русия. По неговите думи с ограниченията ще бъдат блокирани половината запаси на Руската централна банка. Министрите ще обсъдят въоръжаването на Украйна със средства от бюджета на Европейски Съюз. Падна табу - че Европейски Съюз не дава оръжие за война, означи по този мотив Борел.

Правим го в поддръжка на украинската армия, тъй като изживявяме незапомнени времена, уточни той. Борел добави, че министрите ще приготвят обезпечаването на гориво за Украйна и изключването на някои съветски банки от интернационалната разплащателна система SWIFT. По неговите думи Европейски Съюз се прицелва също в " елита на режима на Путин ".

Той добави, че в дневния ред е затварянето на въздушното пространство на Европейски Съюз за полети с съветски жители. Очаква се да бъде наложена възбрана за активността на съветски медийни групи. Убиваме змията в гнездото й, сподели Борел във връзка предвижданото прекъсване в Европейски Съюз на съветските канали " Раша тудей " и " Спутник ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1237  Зеленски: Не имаме вяра, че договарянията ще спрат съветското настъпление Зеленски: Не имаме вяра, че договарянията ще спрат съветското настъпление  Русия затваря въздушното си пространство за самолетни компании от балтийските страни и Словения Русия затваря въздушното си пространство за самолетни компании от балтийските страни и Словения  Карл Нехамер предлага Австрия за място на бъдещи мирни договаряния сред Русия и Украйна Карл Нехамер предлага Австрия за място на бъдещи мирни договаряния сред Русия и Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР