Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да прогнозираме допълнителна такава,

...
Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да прогнозираме допълнителна такава,
Коментари Харесай

Експертът Теодор Славев: Властта се окопава на всяка цена

Наблюдаваме ескалация на напрежението и можем да предвиждаме спомагателна такава, въпреки да има известно отдръпване от позиция на масовостта на митинга. Това мнение изрази доктор Теодор Славев от Института за правни начинания. По думите му огромните, структурни предпоставки за сходно обществено напрежение са от доста от дълго време, а зад митинга се корени голямо неравноправие.
С идването на есента и зимните месеци е допустимо и разнообразни обществени претенции да се причислят към митинга, уточни Теодор Славев пред БНР. Предстои още по-голям срив на доверието към институциите, счита той.

Относно среднощната акция по унищожаване на палатките на протестиращите от основни кръстовища в София Теодор Славев разяснява, че сходно държание на властта по-скоро би раздразнило обществото, тъй като наподобява на окопаване на властта непременно.

„ Много грозно. Прилича на терористична акция - измежду нощ, навлизане с щурм. Изключително необяснимо. И за какво в този момент? Те не са от през вчерашния ден барикадите “, посочи Славев.

Според него премахването е станало през нощта, тъй като тогава има по-малко хора и е по-малка вероятността от конфликти. Теодор Славев назова стила на правоохранителните служби " противен и неприветлив " и разясни, че сходна акция е невъзможна без прокурорско предписание и е съгласувана на най-високо политическо равнище.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР