Наблюдаваме едни абсолютно нелогични и хаотични действия на служебния министър

...
Наблюдаваме едни абсолютно нелогични и хаотични действия на служебния министър
Коментари Харесай

Петя Аврамова нападна Комитова

Наблюдаваме едни безусловно нелогични и безредни дейности на служебния министър на районното развиване и благоустройството. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Петя Аврамова пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Изгледах брифинга на служебния министър Комитова и си направих няколко извода от това, което чух. Първо, следим едни безусловно нелогични и безредни дейности на служебния министър на районното развиване и благоустройството. Министър Комитова не спря ремонтите по пътищата с претекста, че няма финансов запас. Ние всички видяхме, че тя уволни назначения от нея ръководител на УС на АПИ с претекста, че е спрял ремонтите по пътищата и че това не е работа на Агенция " Пътна инфраструктура ", а е работа на Министерство на регионалното развитие да обезпечи финансов запас “, съобщи Аврамова.

По думите ѝ с актуализацията на бюджета, такива средства не са планувани и няма по какъв начин да бъдат получени от Министерство на регионалното развитие. „ В зала на парламентарен надзор се пробвах да подскажа на министър Комитова по тематиката възлагане над прогнозната стойност на договорите, че има такова юридическо мнение, да го изиска от АПИ. Стойността на договорите е планирана и в документите за публичната поръчка е оповестено на евентуалните участници, че тази стойност е планирана и тя може да бъде надвишавана. Правителството с министър председател господин Борисов имаше като приоритет пътищата в страната, положителната съгласуваност, развиването на районите и положителната пътна инфраструктура. Ние сме изнасяли информация, че за възстановяване на цялата пътна инфраструктура в страната, са нужни милиарди. Никога не сме оставяли строителния отрасъл, който е структуроопределящ в стопанската система на страната и в който работят стотици хиляди служащи и инженери без средства и постоянно сме осигурявали такива. Мога единствено по години да ви изброя спомагателните целеви средства към Агенция " Пътна инфраструктура " с министерски постановления и с актуализация на бюджета ", сподели още Петя Аврамова.

По думите ѝ 2020 година с актуализация на бюджета на АПИ са дадени в допълнение 1.409 милиарда лева, 2019 - 984 млн., 2018 - 1.728 милиарда " Служебният министър Комитова нямаше проблем да планува в актуализацията на бюджета такива средства, да отпуши строителния отрасъл и хората в сектора да получават заплати. За мен към този момент е притеснително това ръководство на служебния министър, тъй като строителният бранш е значим и структуроопределящ бранш в България ", сподели още Аврамова.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разрешава това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР