Наблюдава се трайно увеличение на киберпрестъпността. Сигналите за киберпрестъпления са

...
Наблюдава се трайно увеличение на киберпрестъпността. Сигналите за киберпрестъпления са
Коментари Харесай

Шефът на „Киберпрестъпност“: Най-честите оплаквания са контакти с педофили

Наблюдава се трайно нарастване на киберпрестъпността. Сигналите за киберпрестъпления са до 70 дневно. Т ова разяснява пред началникът на „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП Владимир Димитров. Конкретно за полова употреба на деца сигналите са  към 3-4 на седмица. 

Повод за диалога е разрушената педофилска мрежа в петък, к огато бяха задържани 13 души, разглеждали брутални подиуми на полово принуждение над деца. „ Не поисквам никому да вижда сходни подиуми ”, призна началникът на „ Киберпрестъпност ” в ГДБОП.

„ Най-честите недоволства на децата и техните родители са контакти с педофили в интернет . Често имаме жертви, които идват и споделят, че детето им има контакти с педофил в мрежата ”, изясни киберспециалистът.

„ Нужно е доверие сред родителите и децата . Голяма част от проблемите, които се случват при връзка на педофили с деца е откакто има неглижиране от страна на родителя. Те не знаят какви материали споделя, с кого комуникира…  Учителите играят основна роля, само че главният проблем е в фамилията ”, сподели служителят.

Запитан за какво едвам пет години след въвеждането й в България е задействана системата AMBER Alert за търсене на дребния Сашко от Брезник, Димитров сподели, че са оценили потребността детето да бъде оповестено за общодържавно търсене и има действителна заплаха за живота и здравето му. „ Ние сме медиатор сред сътрудниците от националната полиция и американската компания Фейсбук ”, изясни Димитров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР