Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко

...
Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко
Коментари Харесай

Премиерът поиска от пернишкия кмет да смени по-бързо тръбите, за да не изтича водата, която ще докарат

Набелязани са ограничения за италианския отпадък. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата при за водната рецесия в Перник, предава Фокус.

" Вчера асоциация за облекла втора употреба излиза с писмо, че видите ли предлагам мораториум върху боклуците. Ние в никакъв случай не ги преглеждаме, не сме ги разглеждали тях. Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен.

Мисля, че всички би трябвало да приветстват дейстивията на полицията, прокуратурата, министерството, това да бъде разрушено. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация, за този проблем. Няма по какъв начин сега съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от ТЕЦ-овете. Ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили ", добави още Борисов.

" И на „ Митниците “ сме разпоредили за инспекция на влаковете и на контейнерите. Така че за този вид отпадъци или боклуци става въпрос. Виждате по какъв начин под паника ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат. По цялата страна ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокурорите се занимават с тази работа ", добави още той.

Малко преди този момент Борисов разяснява и решението за рецесията в Перник.

" Ако би трябвало направете патрули, с цел да са сигурни хората, че се взема вода единствено от Белмекен за Перник. От всички разновидности, които се гледаха, този е работещ. Благодаря на министрите за ангажираността. На процедура, по този начин, както пътят през Владая се употребява и от Перник и от София, по този начин и софийският тръбопровод ще даде опция да премине вода за Перник от Белмекен ", сподели той. 

" Обяснете каква е задачата, още повече, че за София ще вършим сходно нещо от бент. Огняново, да имаме аварийна вода, само че през днешния ден няма да го приказваме, тъй като знам какво следва от всяка една дума. Гледахме всевъзможни варианти- от вода от пещерите, при която рискът да създадем екокатастрофа е огромен и аз не мога да го поема, а и не е нужно- когато имаме вид двата града да си оказват помощ ", добави министър-председателят. 

Премиерът се обърна и към кмета на Перник: 

" Активизирайте се по подмяната на тръбите, да не стане по този начин да докараме вода и тя да изтече. Борисов посъветва и кметовете на Шумен и Търговище да се засилват и съобщи: Водопроводите са на по 50 години, в случай че ги бяха подменили преди нас…

Нямаше да се постанова хем автомагистралата да вършим, хем водопровода. Искам да се мисли дълготрайно, по какъв начин този безценен за света артикул – водата, да бъде защитаван. Защото българинът не го цени- касае се към водата като към нещо, което си идва ей по този начин от горната страна. Зимно време не се стопират чешми. От всички решения това ми се вижда. Ще ни коства пари, само че няма да нанесе вреда, пък и в бъдеще ще има проигран вид за такива случаи ", сподели Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР