Набеден за дрогиран водач иска от Областната дирекция на МВР

...
Набеден за дрогиран водач иска от Областната дирекция на МВР
Коментари Харесай

Водач иска 10 000 лева от МВР, изкарали го наркоман

Набеден за дрогиран лидер желае от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да му заплати отплата от 10 000 лв.. На толкоз мъжът, който е от Белово, прави оценка неимуществените вреди, нанесени му от две насилствени административни ограничения, издадени след инспекция на пътя, оповестява marica.bg.

Историята стартира на 25 февруари м. година, когато мъжът е спрян в Септември. Уредът демонстрира, че е използвал амфетамини. Отнемат му книжката.

Човекът мощно се стресирал. Дотогава бил радостен и жизнеспособен, само че се затворил в себе си, спрял да поддържа връзка с сътрудниците си. Ситуацията се отразила на връзките в фамилията му, тъй като градът е дребен и всичко се разяснява. И досега индивидът не се усеща пълностоен в обществения живот и работата си, има отлив на другари и „ чува “ за себе си, че е наркоман.

Първоначално беловецът апелира двете наказателни постановления и печели делото пред Административния съд. До това решение се стига, откакто служителят, направил инспекцията, не е задоволително безапелационен, че техническото средство отразява обективно дали лидерът е използвал опиати. Но най-много - младежът дал кръв за проучване, като съдебномедицинската експертиза не открива наркотични субстанции.

При второто дело младежът още веднъж печели - осъжда Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да му заплати 500 лв. за понесените вреди, рента от 35 лв., както и да поеме разноските по делото - 340 лв.. Искът му за остатъка до 10 000 лв. е отритнат като безпочвен.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР