Набавянето на всички витамини и минерали, от които една жена

...
Набавянето на всички витамини и минерали, от които една жена
Коментари Харесай

5 необходими за здравето на жената витамина - Здраве и красота

Набавянето на всички витамини и минерали, от които една жена се нуждае всекидневно може да бъде мъчно, поради натоварения и забързан метод на живот, стреса…Нещо, което е доста значимо в случай че дамата прави опити да забременее или е бременна. Това е извънредно внимателен интервал в нейния живот и всички нужни микро – и макронутринети са от основно значение освен за нея, само че и за здравето на бебето. Разбира се, в случай че приемате мултивитамини, няма причина да ги спирате, в случай че се храните пълноцено, чисто и с качествена храна – продължавайте, само че в този момент е моментът да включите и приема на.

С какво са по-различни? На първо място това са витамини, създадени от специалисти, и са фокусирани върху това, освен да запълнят всички неналичия в тялото на дамата. Качественият пренатален витамин подсигурява, че получавате всички хранителни субстанции, нужни за вярното развиване на плода и лекото протичане на бременността.
А истината е, че колкото и здрави да сте, храната сама по себе си не обезпечава всички витамини, нужни за растежа и развиването на бебето.
И по този начин, кои са най-необходимите и значими витамини, които да взимате?

Метилфолат

Чували сте за значимата роля на фолиевата киселина и фолата за репродуктивното здраве и бременността. Фолатът е форма на витамин В9 който естествено се среща в храните, до момента в който фолиевата киселина е синтетичната форма на витамин В9. Тъй като фолиевата киселина не се метаболизира задоволително от някои хора, за оптимално асимилиране на фолатите, формулата на е обогатена с метилфолат, форма със доста по-висока бионаличност в съпоставяне със синтетичната фолиева киселина.

Колкото е допустимо повече холин

Този по-малко прочут витамин B е също толкоз значим, колкото фолиевата киселина за попречване на недостатъци на невралната тръба, а от ден на ден научна литература поддържа главната му роля в развиването на плода.

Цинк

Цинкът е нужен за над 300 съществени функционалности в тялото. По време на бременност е значим за построяването на клетките на бебето, поддържайки имунната система и намалявайки неприятните резултати при майката.

Йод

Нуждата от това главно хранително вещество за растежа и развиването на плода нараства с над 45% по време на бременността. Необходим е за производството на хормони на щитовидната жлеза на майката, които са нужни за естественото развиване на мозъка на плода.

Витамин D

Препоръчителната дневна доза витамин D по време на бременност варира от 400IU до 2000IU. Важен е за развиването на костите на плода и здравето на майката. Адекватните равнища са значим фактор за определяне на бременност. И въпреки всичко някои добавки отмятат това от листата, като включват единствено 200 IU.

Комбинация от витамини от група В

Необходими са съответни равнища на витамин B, с цел да се извършват редица поддържащи функции по време на бременност. Приемани най-добре в композиция с други витамини от групата B, тези витамини са известни с това, че подкрепят развиването на мозъка на плода, предотвратяват вродени сърдечни недостатъци и лекуват молекулярни дефицити, които могат да причинят спонтанни аборти и вродени недостатъци. От позиция на здравето на майката, витамини B покачват силата, облекчават дискомфорта, обвързван с крампи на краката, облекчават признаците на гадене и повръщане.

Селен

Има от ден на ден доказателства, които допускат, че равнищата на селен при майката въздействат върху резултатите от бременността. По-специално, добавките могат да оказват помощ за попречване на импровизиран аборт, прибързано раждане, прееклампсия, гестационен диабет, следродилен тиреоидит и недостатъци на невралната тръба, наред с други положения.

Наред с това е целесъобразно вашите витамини да съдържат желязо, магнезий, цинк, Пантотеновата киселина. Когато работят в синергия те подкрепят здравето както на бъдещата майка, по този начин и на бебето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР