На зеления телефон“ на Екоинспекцията в Пазарджик е получен сигнал

...
На зеления телефон“ на Екоинспекцията в Пазарджик е получен сигнал
Коментари Харесай

Провериха сигнал за загробени пестициди в коритото на река Марица

На „ зеления телефон “ на Екоинспекцията в Пазарджик е получен сигнал за загробени пестициди в коритото на река Марица , в региона на село Синитово, оповестиха от РИОСВ-Пазарджик.

При осъществената на 2 септември инспекция е открито съществуване на ПРЗ с изминал период на валидност, заровени по откоса на десния бряг на река Марица, които все още на инспекцията не са имали контакт с води и са на терен обществена държавна благосъстоятелност.

Регионална инспекция за опазване на околната среда координира дейностите на институциите: Областна администрация, БД ИБР, РЛ Пазарджик, пожарната и Община Пазарджик за изземване и превозване на нечистата пръст и остатъците от ПРЗ и опаковките им до закрит склад, за безвредното им запазване до следващо предаване и неутрализиране.

Направена е организация и са предадени на разположение, притежаващо документ по член 35 от ЗУО за тяхното препакетиране, след което пестицидите са прибрани в склад за предпазване на препарати за растителна отбрана, находящ се в оранжерии „ Гимел “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР