На заседанието си на 20.12.2017 г. Комисията за финансов надзор

...
На заседанието си на 20.12.2017 г. Комисията за финансов надзор
Коментари Харесай

Финансовият регулатор отказа лиценз на Ирис Кепитъл за управляващо дружество

На съвещанието си на 20.12.2017 година Комисията за финансов контрол (КФН) реши, че oтказва да издаде лиценз за осъществяване на активност като ръководещо сдружение на „ Ирис Кепитъл ” АД (в развой на учредяване).

На съвещанието си на 20.12.2017 година КФН реши още:

2. Открива административно произвеждане за използване на насилствена административна мярка, с която се постанова възбрана за период от три месеца, считано от 07.01.2018 година, на Цветан Иванов Борисов да ръководи и съставлява „ Интерактив кампъни ” ЕООД. Удължава периода на квестурата на сдружението с три месеца, като Наталия Ангелова Кумпикова, квестор на сдружението, следва да извърши всички дадени от КФН инструкции.

3. Изпраща писмо до „ Опортюнити България Инвестмънт " АД, гр. София, с инструкции за премахване в едномесечен период на непълноти и несъответствия, както и да показа спомагателна информация, по отношение на проспект за първично обществено предложение на акции, които ще бъдат издадени от сдружението.

4. Издава утвърждение на „ Лев Инвест " АДСИЦ, гр. София, за промяна на банката-депозитар по отношение на тяхно заявление.

5. Признава добита подготовка за осъществяване на активност като капиталов съветник на Светослав Огнянов Георгиев.

6. Издава утвърждение на „ СИИ Имоти " АДСИЦ, гр. София, за промени в устава на сдружението, които ще бъдат препоръчани за гласоподаване на изключително общо заседание на акционерите, което ще се организира на 16.01.2018 г.

7. Одобрява импортирания в КФН план на обновен бюджет за административните разноски на Фонда за компенсиране на вложителите за 2017 година по ЗППЦК.

8. Определя размера на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка „ Гражданска отговорност " на автомобилистите по член 461, т. 1 от Кодекса за застраховането, на 10 лв. за всяко настрана моторно транспортно средство. Вноската към Гаранционния фонд се записва на обособен ред в застрахователната лавица.

Определя размера на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България наложителна застраховка „ Злополука " на пасажерите в средствата за публичен транспорт по член 461, т. 2 от Кодекса за застраховането, на 0,15 лв. за всяко място, без мястото на лидера, за което е подписана наложителна застраховка.

Определя периодите за превеждане на вноските по сметка на Гаранционен фонд:

- ежемесечно до 10-то число на втория месец след месеца на сключването на застраховките;

Застрахователите събират и внасят цялостния размер на вноската от 10 лв. за всяко настрана моторно транспортно средство и 0,15 лв. за всяко място, без значение от разсрочено заплащане на наградата, когато такова е планувано в застрахователния контракт.

9. Одобрява показания от Гаранционния фонд проектобюджет за административната прехрана и за вложенията в активи за лична активност и други свързани с тях разноски на Гаранционния фонд за 2018 година, в осъществяване на наредбата на член 546, т. 7 от Кодекса за застраховането.

10. Приема Плана за деяние на Комисията за финансов контрол за 2018 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР