На заседанието на Министерския съвет приехме важно решение, с което

...
На заседанието на Министерския съвет приехме важно решение, с което
Коментари Харесай

Пеканов: Над 1.6 млн. българи са бедни

На съвещанието на Министерския съвет приехме значимо решение, с което линията на бедността в България през 2022 година се повишава до 413 лева Стойността ѝ е с 44 лева по-висока спрямо 2021 година, което е най-сериозното нарастване в последните години.
Щастлив съм, че нашето държавно управление предприе този ход, който е дребна, само че значима стъпка в поддръжка най-много на хората с увреждания, които получават финансова помощ, основана на размера на линията на бедността, както и на други хора, получаващи обществено подпомогане, размерът на което зависи от линията на бедността.

Служебното държавно управление промени и методиката, тъй че определянето на линията на беднотия за страната ще се основава единствено на обективните статистически данни, с които работи Евростат.

По информация на Национален статистически институт бедните и изложени на риск от обществено изключване българи са над 1,6 млн. души, като по този и редица други отрицателни индикатори страната ни, за жалост, дълги години остава преди всичко в Европейския съюз. През годините съм приказвал нееднократно, че това е освен морално предизвикателство пред нас - да вършим по този начин, че нашите съграждани да могат да водят по-достоен, европейски живот, само че и че превъзмогването на бедността и огромните неравенства в обществото ни може да направи и стопанската система ни по-силна. Необходимо е да вършим повече стъпки точно в тази тенденция - за превъзмогване на общественото разслоение. Благодаря на Министерството на труда и обществената политика за всичките им старания в тази посока.

Атанас Пеканов, Фейсбук
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР