На заседание на Съвета на ООН по правата на човека

...
На заседание на Съвета на ООН по правата на човека
Коментари Харесай

Китай призова ООН да не се меси във вътрешните работи на страната

На съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида на 21 юни висшият комисар на организацията за правата на индивида, игнорирайки обстоятелствата, направи погрешни изказвания по въпроси, свързани с Хонконг и Синдзян, което съставлява открита интервенция във вътрешните работи на Китай, съобщи радио " Китай ".

На съвещанието китайският представител Лиу Юин уточни, че влизането в действие и използването на Закона за националната сигурност на Хонконг са свързани със суверенитета на страната. Той дава солидна гаранция за дълготрайната непоклатимост, разцвет, както и за естественото действие на политиката „ Една страна, две системи “ в Хонконг. Законът също по този начин се поддържа от множеството поданици на Хонконг, уточни той.

Лиу Юин сподели също, че сега в Синдзян обстановката е постоянна, а стопанската система на региона просперира, давайки опция на хората да живеят и работят в мир. Правата на индивида на всички етнически групи в региона са напълно обезпечени, само че някои страни и сили популяризират лъжи в опит да навредят на облика на Китай, да се наместват във вътрешните му работи и лимитират развиването му, добави дипломатът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР