На заседание на ПГ на БСП преди вота за Сотир

...
На заседание на ПГ на БСП преди вота за Сотир
Коментари Харесай

Трусове в БСП, след като 27 депутати се опълчиха на Нинова и подкрепиха Цацаров

На съвещание на ПГ на Българска социалистическа партия преди вота за Сотир Цацаров е взето решение да не се поддържа кандидатурата му. Дадена е опция на тези с друго мнение да заявят противоположната позиция. Това стана ясно от коментара на Христо Проданов във връзка 27-те социалистите дали глас " за " Цацаров да оглави КПКОНПИ. От думите му стана ясно, че не им е разрешавано да гласоподават " за ".

Столетницата излезе с позиция всеки да понесе персонална отговорност за дейностите си. Лична отговорност се носи по разнообразни способи, разяснява Проданов. Първо тя се носела пред гласоподавателите и пред партията, която стои зад народния представител. Дали ще има наказания за 27-те разномислещи щяло да се реши на съвещание на парламентарната група на левите.

Подкрепата за Сотир Цацаров в несъгласие с позицията на водача Корнелия Нинова обаче не било бламиране. На пленума в събота също щяла да де разиска тематиката.

Христо Проданов не си изяснява за какво сътрудниците му са застанали зад някогашния основен прокурор. Много съм сюрпризиран, разяснява аления народен представител. На съвещанието на групата имало 3-4 отзиви " за " Сотир Цацаров и Проданов не очаквал толкоз депутати да поддържат новия началник на КПКОНПИ.

Пловдивският народен представител Георги Търновалийски, който гласоподава " за " Цацаров показа, че го познава от дълги години, както и че са работили дружно, още до момента в който новият началник на КПКОНПИ бил арбитър в Пловдив.

За декларацията на Българска социалистическа партия, че всеки от 27-те би трябвало да носи персонална отговорност, Търновалийски отсечете: " Нещо от управлението са се объркали. " Ние имаме устав и съм работил по отношение на правилника, акцентира социалистът. Елементарен бил коментарът на Татяна Дончева, че " пловдивската група " подкрепила Цацаров поради напън от Георги Гергов. Цяла България познава Сотир Цацаров, познават го като специалист, съобщи Търновалийски.

За Антон Кутев персоналната отговорност се носи по разнообразни способи. Той чака земетресения в Българска социалистическа партия, само че не поради гласуването в поддръжка на Цацаров. Червеният народен представител даже чака разединение в групата на социалистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР