На заседание на Общински съвет - Благоевград, в което участие

...
На заседание на Общински съвет - Благоевград, в което участие
Коментари Харесай

Бизнесмени обещават светло бъдеще на Пирин

На съвещание на Общински съвет - Благоевград, в което присъединяване взеха две непрекъснати комисии бе прегледано предложение по отношение на желанието на акционерно сдружение, което предлага да поеме ръководството на Пирин.

То бе импортирано от благоевградчанина Георги Спасов и предприемачът от София Милен Стефанов са внесли предложение до кмета Методи Байкушев за управническо присъединяване в развиването на " орлетата ".

Ето какво сподели Стефанов, представен от " Фокус ":

" Оперираме в 21 страни с познати марки като " Дормео ", " Делимано ", " Топ шоп ". Бизнесът е много характерен и няма допирни точки с тези, които влизат в спортните среди. През годините обаче сме работили с български тимове като рекламодатели и бяхме избрали Лудогорец да е наше лице. Специалист съм по създаване на структури за финансово ръководство. Обичам футбола и инцидентно запознанство с Петър Занев ме въвлече в идеята " Пирин ".

Цялата концепция ме въвлече в детайлите. Аз и господин Спасов имаме предпочитание да бъдем част от тази конструкция. За нас това е бизнес конструкция и тези 10%, които остават в владеене на ОФК, са с право на лъчение на представител на борда на шефовете. Относно финансовата част - ние заварваме състояние, което е на минус. Оцеляването в Първа лига е главен приоритет от бизнес позиция, тъй като концепцията на клуба ще се промени, в случай че изпадне в по-долна дивизия, във връзка с приходите. Успяхме да понижим отговорностите от 800 000 лева на 300 000 лева, което ни даде опция да подновим лиценза, тъй като комисиите в БФС имат много характерни критерии за това. Ние бързахме, тъй като бяхме притиснати от времето за основаването на това акционерно сдружение.

Очаква се той да нарасне до 6-7 млн. лева В момента сме на абсолютния най-малко за един клуб ".

По време на чуването в комисията стана ясно също, че бизнес проектът, който имат от акционерното сдружение, е реален и е до 2028 година

" Идеята на новото АД е не да започва на чисто, а сме възнамерявали изчистване на всички отговорности - те са приемствани. Нямаме користни цели! Не одобряваме форма на ръководство, в която ние да решаваме всичко. Дейността на господин Занев е горделивост за мен. Всеки вложител, който огледа отговорностите, знае, че клубът ще банкрутира, само че след 6 месеца с господин Занев това не се случи ", разяснява още Стефанов.
 Акционерно сдружение може да поеме ръководството на Пирин
Акционерно сдружение може да поеме ръководството на Пирин

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР