На заплахите спрямо Русия бе посветено словото на руския президент

...
На заплахите спрямо Русия бе посветено словото на руския президент
Коментари Харесай

Путин: Русия е във война със Запада заради традиционните ценности 


На заканите по отношение на Русия бе отдадено словото на съветския президент Владимир Путин на Червения площад, където се организира най-тържественото събитие в Руската федерация – денят на успеха над хитлеристка Германия.

Руските военни се борят за хората в Донбас и за сигурността на родината, а силите на ДНР и ЛНР се бият на лична земя, сподели президентът. Путин упрекна и за разрушенията и цивилните жертви новите „нацисти“ и „бандеровците“.

В рамките на речта си съветският президент обаче призна за загубите на съветските въоръжени сили в Украйна – „трагедия за всички нас“.

Той пожелава на ранените бойци и офицери бързо възобновяване и оповестява, че през днешния ден е подписал указ, с който се оказва поддръжка на „децата на починали другари“.

След това разгласи минута безмълвие в символ на респект към починалите герои.

В непосредственост до границите на Русия е имало непосредствена опасност и се е подготвяло нахлуване, в това число против съветския Крим, като намерено се е подготвяла нова наказателна интервенция в Донбас и „нахлуване в нашите исторически земи“, сподели Путин и напомни за интензивността на НАТО на „съседните на нас територии“.

По този метод беше основана безусловно неприемлива опасност за нас, директно на нашите граници“, съобщи президентът и обоснова „специалната военна операция“, като изпреварващ отговор на експанзията.

„Видяхме по какъв начин се построява военната инфраструктура, по какъв начин започнаха да работят стотици задгранични съветници, имаше постоянни доставки на най-модерни оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше с всеки минал ден. Русия даде изпреварващ отговор на експанзията. Това беше наложително, навременно и единственото вярно решение – решение на суверенна, мощна и самостоятелна страна“, сподели Путин.

По думите му Съединени американски щати на процедура са забранили на своите ветерани да дойдат на Парада на успеха в Москва. „Знаем, че на американските ветерани, които са желали да дойдат на парада в Москва, е било неразрешено да го създадат. Но желая да знаят: ние се гордеем с вашите подвизи“, сподели Путин.

Според президента Русия е във война със Запада поради обичайните полезности.

Путин бе котегоричен: НАТО не пожела да ни чуе. Тя имаше напълно други проекти и се приготвяше да нападне Крим. НАТО стартира да присвоява прилежащите към нас територии, покрай нашите граници. Всичко говореше за това, че конфликтът с неонацистите ще бъде неминуем.

Ние сме друга страна, ние сме различен темперамент, ние в никакъв случай няма да се откажем от любовта към родината!

Русия даде изпреварващ отпор на експанзията и това беше единственото вярно решение.

Русия няма в никакъв случай да се откаже от уважението към всички нации и култури, само че Западът реши да анулира това. Западът зачерта мъжеството и смелостта на тези, които извоюваха успеха над фашизма.

Путин приключи речта си със следните думи: „Слава на нашите въоръжени сили. За Русия! За победа!“, с което и даде старт на парада с обзор на въоръжените сили.

Въздушната част на парада беше анулирана поради неприятното време. Наред с други неща, над Червения площад трябваше да прелети и специфичния аероплан, с който при нуклеарна война командването и формалните лица на Русия ще управляват рецесията.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР