На втората година от своето съществуване българската компания за прецизно

...
На втората година от своето съществуване българската компания за прецизно
Коментари Харесай

Българската компания Ondo Solutions привлече нова инвестиция от 1 млн. евро

На втората година от своето битие българската компания за точно земеделие Ondo Solutions притегли нова инвестиция от 1 млн. евро. Водещ вложител още веднъж е фондът Eleven Ventures, който пръв през предходната година видя капацитета на продукта ONDO и влага в екипа на компанията. Новите вложители в този рунда са Sofia Angels Ventures, BrightCap,  MFG Invest, HR Capital и Георги Захариев – шеф на Dynamo Software.
Устойчивото развиване на Ondo Solutions и бързото инжектиране на ускоряващо финансиране в компанията са доказателство за капацитета на основания от нея артикул за точно напояване, торовнасяне и климатичен контрол
До момента той е конфигуриран и работи сполучливо в оранжериите и земеделските площи на над 15 фермери в България и Северна Македония, макар усложненията, които миналата година сервира поради ковид-пандемията. Компанията осъществя сполучливо плануваните си пилотни планове, разви софтуерната си платформа дружно с хардуера, завоюва шест от най-престижните награди в региона на технологиите и нововъведенията в България и в този момент гледа с интерес и към израелския пазар, защото й следва присъединяване в един от най-влиятелните хъбове за зедемелие в света – EIT FAN в Хайфа.

„След първичната ни инвестиция и сполучливото внедряване на продукта на компанията в редица ферми, където се потвърди на процедура успеваемостта на решението на компанията, за нас беше естествена стъпка да поведем като вложител и този спомагателен рунд на финансиране. За нас ONDO въплъщава всички позитивни страни на една наша инвестиция – от една страна сработен екип с дълготраен опит, който се вслушва в препоръките ни, а от друга отличен артикул на огромен пазар в бранш от необикновен интерес за нас – тъй наречените „Future of Food“ или „Бъдещето на храната“ както го назоваваме в нашия екип.“, споделя Иво Симов сътрудник в Eleven Ventures.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР