На всички ни се е случвало да попаднем в неудобна

...
На всички ни се е случвало да попаднем в неудобна
Коментари Харесай

От кого кралицата се е крила в храстите

На всички ни се е случвало да попаднем в неуместна обстановка, в която се чудим по какъв начин да избегнем срещата с избран човек. Докато в всекидневието ни постоянно е задоволително просто да минем на отсрещния тротоар или да се създадем, че си гледаме в телефона, то на персони като кралица Елизабет Втора не им е толкоз елементарно.

Начело на английската монархия към този момент 67 години, тя е попадала в какви ли не обстановки. И някои от тях през днешния ден може да ни се костват занимателни, то тогава на нея не й е било по никакъв начин смешно.

През 1978 година тогавашният румънски президент Николае Чаушеску и брачната половинка му Елена идват на четиридневна аудиенция в британската столица. Част от програмата е и посещаване на Бъкингамския замък и среща с кралицата.
 Снимка 482072

Това събитие може да се дефинира като историческо, тъй като за пръв път комунистически водач има опцията да бъде в кралския двор. Визитата обаче среща острото отрицание на медии и общност, които не одобряват политиката на Чаушеску, както и наличието му в двореца.

Въпреки това, Първото семейство на Румъния е посрещнато персонално от кралицата и принц Филип на гарата в Лондон. Елизабет Втора се старае да се придържа към протокола и да се държи добре с водача от чиста учтивост , само че всички знаят, че срещата не й е по никакъв начин приятна. Това се споделя в документалния филм Inside the Crown: Secrets of the Royals, представен от Unilad.

Кралицата прави всичко допустимо да заобикаля диалозите с Чаушеску, с изключение на когато те са неизбежни. А до момента в който румънският президент и брачната половинка му са развеждани из Бъкингамския двор, тя взема решение да излезе на разходка със своите коргита . Тогава вижда Чаушеску, който се доближава към нея.
 Кралица Елизабет Втора, коронавирусът и за какво ще загуби милиони
Загубите за милиони на кралицата

Пред рецесията всички са развни

Според разказвачите във кино лентата, Елизабет Втора подхваща обезверения ход да се скрие на единственото допустимо сега място - зад един шубрак . И това е първият и единствен път, в който тя се крие от посетители в своя личен замък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР