На всеки се е случвало да сънува как му падат

...
На всеки се е случвало да сънува как му падат
Коментари Харесай

Когато детето сънува падащи зъби

На всеки се е случвало да сънува по какъв начин му падат зъбите или следва да паднат. Дори и децата имат такива сънища. Понякога е плашещо, различен път не ви тревожи.

Какво споделят съновниците в тази ситуация няма значение. По-интересното е по какъв начин психолозите поясняват тези сънища и какво съответно може да се крие зад тях.

Оказва се, че това е много прецизен знак на разнообразни положения, които засягат както психическото, по този начин и физическото здраве. Отделно могат да оказват помощ за обяснението на разнообразни страхове – изключително при децата.

Ниско самочувствие

Повтарящите се сънища на падащи зъби демонстрират липса на доверие в себе си и ниско самочувствие. Зъбите в тази ситуация символизират вътрешната мощ, а когато падат, това значи, че има мощен отрицателен напън от някаква периферия.

Ако детето показа, че сънува постоянно такива сънища, добре е да поговорите  и дружно да потърсите какво е довело до неговото терзание. Важно е да опитате да вдъхнете убеденост и сили на малчугана, обяснявайки му, че на всеки се случва да се сблъска с компликации или неприятности, само че би трябвало да се събере и да покаже най-хубавото от себе си, с цел да се оправи с казуса.

Период на мощен стрес или безпокойствие

Ако детето е в интервал на мощен стрес и безпокойствие, без значение от повода, това се придвижва и в съня му.

То стартира са скърца със зъби и се оплаква от сънища, свързани със зъбите.

Много значимо е в този случай да успокоите детето и да опитате да създадете една по-релаксираща конюнктура, когато заспива: без телевизия или прекомерно дейни игри, с четене на красива приказка, в която положителните герои доминират, и с чаша топло мляко или билков чай към един час преди лягане.

Намерете метод да излизате дружно по-често, правете релаксиращи разходки измежду природата и обърнете повече внимание на детето, с цел да му помогнете да преодолее този обезпокоителен за него интервал.

Голяма смяна

За детето всяка по-сериозна смяна може да бъде същинско разтърсване, което да се отрази и на съня му. Най-често то реагира с тревожни сънища, при които падат всичките му зъби, или със скърцане на зъбите.

Това значи, че то се тормози да се изправи пред новото, тъй като не желае към момента да загуби хубавите страсти от остарялото. Затова безусловно го успокойте, че смяната не значи безусловно отричане от старите неща.

Ако да вземем за пример, сте се преместили в нов град, предложете му да написа писма на своите другари на хартия, които дружно да изпращате по пощата. За детето това ще е нещо ново и извънредно, тъй като ще е по-различно от обичайна замяна на мейли или говорене по телефона.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР