На всеки от нас се е случвало да реши да

...
На всеки от нас се е случвало да реши да
Коментари Харесай

Как да останем мотивирани да тренираме?

На всеки от нас се е случвало да реши да промени метода си на живот към по-добро. Често обаче е мъчно да останем стимулирани и единствено след няколко дни или седмици се връщаме назад към старите си нездравословни привички. Добрите вести са, че не сте сами. Много хора стартират диета и подготвителна стратегия, само че е мъчно да се придържат към тях, когато не им харесва или резултатите идват прекомерно постепенно. Продължете да четете, с цел да разберете кои са нашите четири съвета по какъв начин да извършите спорта прелестен и да останете стимулирани.

 
Вкарайте повече придвижване в всекидневието си.
Ако ви е мъчно да намерите време за тренировки, не разчитайте на това за опрощение.

Можете да вмъкнете физическа интензивност в всекидневието си, колкото и заето да е то. Паркирайте по-далеч от работа. Отидете пешком до супермаркета. Извеждайте децата или домашните си любимци по-често на открито. Пропуснете асансьора и вместо това се качвайте по стълбите. Разходете се по време на обедната отмора на работа. Ако пък работите от у дома, разтягайте се постоянно и се движете по-време на паузите. Правете извършения, подобаващи за домашни условия, като клякания, напади и коремни преси. Може да инвестирате в бягаща пътека или кростренажор, които да употребявате в свободното си време, до момента в който гледате телевизия или обичания си сериал.

 
Поставете си съответни цели.
Искате да отслабнете, да изградите мускули или да можете да се включвате допълнително занимателни действия с приятелите и фамилията си? Разберете кои са вашите цели и ги запишете. Планирайте спортни действия, както бихте създали всяка друга значима активност, като работа и обществени събития. Поставете си реалистични цели, които включват ясни стадии. Започнете с дребни стъпки и по-късно преминете към по-дългосрочни проекти. И не забравяйте да извършите задачите си постижими. Лесно е да се разочаровате и да се откажете, в случай че те са прекомерно амбициозни. Уверете се, че в действителност можете да адаптирате живота си към постигането им.

Също по този начин, премиите и поощренията за реализирана цел могат да са извънредно мощен мотиватор. Когато достигнете до мечтан резултат, се поглезете с нов, с които да се чувствате стилни и уверени до момента в който упражнявате.

 
Обградете се с хора със сходни на вашите ползи.
Най-добрият фитнес мотиватор са приятелите. Държат те виновен да се появиш на подготовка и те поддържат, когато не го направиш, с цел да не се демотивираш или откажеш. Например, елементарно е да отложите планувания джогинг, когато това визира единствено вас, само че доста по-трудно е да оставите другар да чака на пистата. Тренирайте с колегата си или други близки. Направете това постоянно фамилно занятие, като да играете волейбол с децата си няколко пъти седмично. Поканете сътрудници да се причислят към вас, когато упражнявате или ходите на разходка в обедната отмора.

Винаги можете да се присъедините към конгрес, група във Фейсбук или друга онлайн общественост на тематика здравословен метод на живот и хранене — това ще ви обезпечи ежедневна мотивация, поддръжка и даже нови другарства.

 
Направете тренировките нещо вълнуващо.
По природа хората се нуждаят от смяна и многообразие, с цел да останат стимулирани. Ние би трябвало да се забавляваме и да намираме задоволство в това, което вършим, в случай че желаеме да сме непрекъснати и да работим старателно. Намерете спортни действия, които ви харесват и избягвайте прекомерно прецизна рутина. В случай, че не сте почитател на фитнес тренировките или бягането в парка, пробвайте нещо друго. Присъединете се към танцова натрупа, йога или пилатес класове. Запишете се на бойни изкуства и научете повече за самоотбрана, до момента в който влизате във форма. Ако предпочитате да упражнявате у дома, онлайн пространството е цялостно с всевъзможни типове видео тренировки, като аеробика, интервални кардио извършения или зумба. Открийте какъв е вашият прикрит атлетичен гений или кое е нещото, което поддържа интереса ви и ви носи приятност, и ще го вършите с лекост!

 

Спортуването не би трябвало да е скучно и трудно! Уверете се, че включвате действия, които в действителност ви харесват и очаквате с неспокойствие, и даже може да забравите, че упражнявате. Винаги можем да намерим метод да сме физически дейни в всекидневието си. Осигурете си, с цел да сте подготвени за ново предизвикателство когато и да е. Малките промени в навиците ви могат да повлияят доста в дълготраен проект!

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР