На всеки 10 км трябва да има камери, които да

...
На всеки 10 км трябва да има камери, които да
Коментари Харесай

Комисар Тенев: Трябва на всеки 10 км да има камери, които да следят за нарушители

На всеки 10 км би трябвало да има камери, които да наблюдават водачите. Така хората ще знаят, че има прикрито око, което ги следи и ще бъдат глобени при нарушавания. 50-60 000 лв. коства една стационарна камера. Това сподели комисар Тенчо Тенев, някогашен шеф на КАТ-София пред Нова нюз.

" Имаме доста добре построена тол система. Камерите за винетки с подобаващ програмен продукт могат да се пригодят за потребностите на Пътната полиция и всички останали служби. Общ програмен продукт в камерите може да ги настрои както снимат за винетки, да следи и за другите нарушавания. Имаме потребност от повече хора за по-масирано полицейско наличие на пътищата. Вече и " Охранителна полиция " могат да сформират актове и фишове. Пътната полиция обаче има потребност от повече жив запас ", изясни той.

Според него има нарастване на водачите, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. " Отказът от тестване би трябвало да се третира като закононарушение. Ако се основат лаборатории за бързо тестване, няма да има потребност да се чака 5-6 месеца за кръвен тест. Ако има по-бърз метод за проби за опиати, както е за алкохол, може просто да се изчака кръвния, с цел да се смъкват номерата. По-високи наказания и по-строги санкции за нарушителите на пътя ", уточни Тенев.

По думите му възпитанието стартира от ранна възраст, а се следи по какъв начин деца 3 клас пият енергийни питиета. " Сега всеобщо младото потомство стартира да използва опиати. Има чиновници на пътя, които не трябва да са там, тъй като правят груби нарушавания и би трябвало да бъдат дисциплинарно уволнени. Те си затварят очите и оказват помощ на хора като Семерджиев ", разяснява комисарят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР