На владиката съслужиха архиерейският наместник отец Георги и разградски свещенициПразнична

...
На владиката съслужиха архиерейският наместник отец Георги и разградски свещенициПразнична
Коментари Харесай

Митрополит Наум отслужи празнична света литургия за Деня на Разград

На владиката съслужиха архиерейският наместник отец Георги и разградски свещеници

Празнична света литургия, признателен молебен и заупокойна молитва за починалите съветски воини и български опълченци за Освобождението на Разград и България отслужи Русенският митрополитНаум, предава Българска телеграфна агенция. На владиката съслужиха архиерейският наместник отец Георги и разградски свещеници. Сред миряните бяха регионалният шеф Драгомир Златев, общински съветници, както и тричленната делегация от побратимения на Разград румънски град Кълъраш, водена от кмета Маруис-Григоре Дулче.

В своето приветствено слово след края на празничната литургиямитрополитНаум сподели, че българският народ свидно тачи паметта на дейците на Освобождението и съвсем век и половина уважава паметта им, като е увековечил себежертвата им с многочислени монументи, улици и доста други обекти.

Той уточни, че десетки обитаеми места носят имената на пълководци, бойци и опълченци, извоювали с напъните си жадуваната от българския народ с епохи независимост, а от тази традиция не прави изключение и Разград.

„ От историческите летописи и мемоари научаваме, че при освобождението на всеки град, хората се насочвали първо към храма, където се отслужвал признателен молебен за извоюваната независимост. Днес, 145 години по-късно, още веднъж сме в храма да благодарим на Бога за този популярен подарък, изпросвайки мир и благополучие за нашия народ “, добави митрополитНаум.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР