На турски и гръцки клиенти се радват търговците на мартеници

...
На турски и гръцки клиенти се радват търговците на мартеници
Коментари Харесай

Турци и гърци купуват мартеници

На турски и гръцки клиенти се радват търговците на мартеници на базара в центъра на Хасково. Занаятчиите споделиха, че още в първия ден туристи са купили от червено- белите връзки.

И различен път южните ни съседи са купували мартеници, показа Елена Иванова, която се занимава с направата и продажбата им от 25 години. Дори турските туристи търсят и след 8 март. Много от тях вземат огромни количества, тъй като ги продават в страната си, добави старата жена.

Около 30 минути са нужни за направата на мартеница с име, добави тя. Дъщеря й взаимствала концепцията от една чужденка на морето преди години и я въвела в бизнеса. Въпреки, че тези мартеници бяха съвременни доста от дълго време, към момента са настоящи. Продават се и тези с надписи “Обичам те ”, изключително за Св. Валентин. Също по този начин и не малко са футболните почитатели на Левски и ЦСКА.

Ръчно направени мартеници магнит са новия тренд тази година на базара. Те са с естествени материали и в някои от тях имат дребно шишенце с българска роза.

Червено- бели връзки за дома с предмети от националния обичай също се оферират. За направата се е погрижила Ива Георгиева, която се занимава с това от 30 години. Тя е употребила чан, който гони лото от вкъщи, метла, която също е знак на това, както и на пазителя на дома. И българското клас живо намира място в мартениците й. Той е цялост и благоденствие.

Търговците и тази година не чакат доста клиенти. Споделят, че градът е пуст. Добре е да се означи обаче, че най- сетне им се обърнало внимание и им се отдавали къщичките чартърен, тъй като на щандове не било комфортно. Други пък дефинираха жребия на общината за безумство, тъй като трябвало да местят в прилежащата къщурка, което пък обезсмисляло всичко и през целия ден трябвало да се занимават с преместването на стоката си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР