На церемония за добра служба бяха наградени полицаи от различни

...
На церемония за добра служба бяха наградени полицаи от различни
Коментари Харесай

Сълзи и поклон пред героите Йордан Илиев и Атанас Градев на празника на МВР в Бургас

На гала за добра работа бяха наградени служители на реда от разнообразни звенa

Със сълзи и горест бургаската полиция означи професионалния си празник, който празнува на 8 ноември – Архангеловден. ОДМВР посвети деня на героите Йордан Илиев и Атанас Градев, които изгубиха живота си при осъществяване на служебния дълг, пометени от рейс, цялостен с бежанци, на 25 август т.г.

Церемонията се организира пред постройката на ОДМВР-Бургас. Официални посетители на събитието бяха заместител регионалният шеф Пламен Янев, зам.-кметът на Бургас по финанси, бюджет и стопанска система Красимир Стойчев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби  флотилен адмирал Велко Велков, Валентина Маджарова – зам.- административен началник на Апелативна прокуратура – Бургас, Георги Чинев – административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, Мария Маркова – административен началник на Районна прокуратура – Бургас, шефът на Териториална дирекция „ Национална сигурност “ Любомир Вълков, началникът на бургаската жандармерия комисар Милен Димитров и др. 

Изключително прочувствено бе словото на шефа на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов: 

„ За мен е чест да ви поздравявам с професионалния празник на българската полиция. Днешният празник обаче не е като другите. Мъчителен е моментът, в който осъзнаваме каква тежка загуба претърпяхме на 25 август т.г. Тя е повече от голяма – жестока, нереална. Мъжете плачат и освен от време на време. Мъжете също имат раними сърца. Те знаят какво е да загубиш без право на реванш. Има мигове, в които колкото и голямо да е нашето предпочитание нещо да се промени, ориста е жестока, а загубата - безмилостна. Бургаските служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев бяха едни от нас -  с голямата си сила, борбеност и извънреден професионализъм, всеотадйни и сърцати мъже, за които думите чест и достолепие не бяха празни изречения. Те увличаха всеки към себе си със своята жизнеспособност със своята целенасоченост, като правеха и невъзможното, с цел да трансформират живота към по-добро и към по-светло. Ето за какво днешният празник посвещаваме на тях. Двамата бургаски служители на реда, които имахме достойнството да познаваме и за които можем да кажем единствено най-хубавите и сърдечните думи. Колеги, ще ви помним постоянно и ще се стремим да защитим подвига ви и паметта за това, че сте отдали целия собствен умишлен път за справедливостта. Поклон пред паметта ви! “.

С минута безмълвие присъстващите отдадоха респект към починалите служители на реда.

На гала за добра работа бяха наградени служители на реда от разнообразни звена.

За проявена разпоредителност и реализирани високи професионални резултати при осъществяване на съответни задания, вследствие на което е открито и разпознато и върнато в Украйна тялото на умрял над Черно море украински боен водач, с оповестяване на признателност и самостоятелна парична премия е отличен гл. контрольор Христо Ичев, шеф бранш „ Престъпления, свързани с нелегално прекосяване и престояване на чужденци в страната и търсене “ към отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР Бургас.

Със същата премия е отличена и контрольор Светла Димитрова, проверяващ служител на реда в РУ-Царево към отдел Разследване.
Почетен знак Министерство на вътрешните работи Трета степен са отличени чиновниците - Гл. контрольор Иван Жечев от Криинална полиция; Гл. инскептр Георги Илиев, шеф Пето РУ-Бургас, Гл. контрольор Ивелина Михова, шеф бранш „ Миграция “ и младши контрольор Живко Стоянов от „ Специализирани полицейски сили “.

Почетен знак Първа степен получава началникът на отдел „ Разследване “ при ОДМВР комисар Златко Пеев.



 



 



 

Всички фотоси от събитието може да видите на Facebook страницата на Флагман.бг 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР