На централния градски площад те представиха историята на празника, както

...
На централния градски площад те представиха историята на празника, както
Коментари Харесай

Празник с кауза организираха ДЮТ „Мускетарите“ при ЦПЛР-ОДК Перник по случай първи март

На централния градски площад те показаха историята на празника, както и мартеници направени от възпитаниците на детския център.

Произведенията на надарените пернишки деца са част от базара, който те проведоха, с цел да съберат средства за лекуването на Стиви.
Здраве и шанс на всички перничани пожелаха от съдружие „ Дай бабо огънче “, които за 14-а поредна година подредиха галерия от обичайния конкурс за мартеници „ Пижо и Пенда “ проведен със съдействието на Община Перник. Над 1200 творби на възпитаници и колективи от деца бяха изпратени за следващото издание на състезанието по случай първи март, а част от тях бяха показани през днешния ден в Общинския юношески дом. Не желая да се слагам на мястото на журито на този конкурс при толкоз прелестни творби. Убеден съм, че това е метода за опазване на хубавите български традиции – запалвайки искрата у най-малките и завещавайки им традициите на дедите ни. Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да творите “, сподели секретарят на община Перник Мартин Жлябинков.
Децата от ФФ „ Кракра “ при читалище „ Пробуда – 1935 “ кв. Бела вода поздравиха кмета Станислав Владимиров и екипа му с песни и танци и ги закичиха с мартеници в утрото на 1-ви март. „ Първи март е един от най-любимите празници на дребни и огромни. С него слагаме символичното начало на пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва освен с мартениците, които най-близките хора са му подарили, само че и с усмивка и вяра за едно ново, по-добро начало. Бъдете здрави и не спирайте да развивате гениите си “, сподели Владимиров на децата.
Малчуганите от ДГ №12 „ Радост “ – кв. Църква също поздравиха кмета Владимиров по случай Баба Марта. Те извършиха стихотворения за празника и подариха направени от тях мартеници на екипа му.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР