На този фон започва втори национален протест на пътните строители

...
На този фон започва втори национален протест на пътните строители
Коментари Харесай

Депутатите отново обсъждат парите за пътища, решават и за анкетна комисия заради „Gemcorp“

На този декор стартира втори народен митинг на пътните строители
Парите за пътища още веднъж на дневен ред в Народно събрание. След три седмици кавги в ръководещата коалиция депутатите ще създадат следващ опит да гласоподават решение, с което да дадат зелена светлина за разплащане на част от отговорностите към компаниите.

Идеята, към която се сплотиха партиите във властта във вторник, бе 650 млн. лв. да бъдат изплатени неотложно, а останалата част да се дава след оценка на разноските на самите компании. Тя би трябвало да се направи от междуведомствена комисия и да бъде утвърдена от районната комисия в Народното събрание. Решението е точка първа в дневния ред на Народното събрание.

На този декор пред постройката стартира втори народен митинг на пътноподдържащите компании.„ Състоянието на Републиканската пътна мрежа е пагубно, браншът е пред банкрут и ББК „ Пътища “ няма друга опция с изключение на да продължи с ефикасните национални протестни дейности до достигането на решение на всички сложени проблеми”, приканват пътищарите. Блокади и демонстрации са планувани през целия ден и в цялата страна.

Депутатите ще решат и за основаването на Временна анкетна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР