На този фон центровете на Агенцията за бежанците са запълнени

...
На този фон центровете на Агенцията за бежанците са запълнени
Коментари Харесай

Миграционният натиск напълни домовете за чужденци към МВР

На този декор центровете на Агенцията за бежанците са запълнени на половина

Местата в домовете за чужденци към вътрешното министерство са 90 % цялостни. На този декор центровете на Агенцията за бежанците са запълнени на половина.

Разкриването на нови 1232-та места в Любимец ще е в оборудвани контейнери - фургони, които са към този момент ситуирани в двора на центъра в града. Охраната на обекта от затворен вид ще бъде обезпечена с командировани служители на реда, споделиха за  от Министерство на вътрешните работи.

Мярката се постанова поради миграционния напън, макар че управляващите регистрират спад.

„ Отворихме едно от фургонните селища, обезпечили сме всички условия там. Не бих споделил, че потенциалът е изпълнен, защото има още едно фургонно населено място, което не е отворено към този миг “, заяви министър Демерджиев.

При понижаване на бежанската вълна домът за краткотрайно настаняване в Любимец ще продължи да действа със 660 места. В момента центровете на Министерство на вътрешните работи са цялостни на 90 % от потенциала си. Заети са 1239 места от 1368.

Ако се постанова фургони ще има и в Елхово. Засега тези в Харманли са празни. Мигранти не престават да идват.

bTV изиска информация и от Агенцията за бежанците. Към 1 септември лагерът в Харманли е напълнен на 49%, този в Пъстрогор на 55%, а трите бежански центъра в София са цялостни на към 60 на 100.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР