На този етап сме предвидили 1,5 милиона лева за стипендии

...
На този етап сме предвидили 1,5 милиона лева за стипендии
Коментари Харесай

Дават 1.5 млн. лева за стипендии на ученици от дуално обучение

На този стадий сме планували 1,5 милиона лв. за стипендии на учениците от дуалната форма на образование за идната година. Предвиждаме да ги усилваме, само че учениците не са толкоз доста. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на форума " Ценности и обучение " и означи, че дуалната форма на образование би трябвало да се уголемява, като за първи път са гласувани такива средства за стипендии на учениците от дуалното образование.

Предстои да стартира и план по Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " ДОМИНО 2, като ще се основат спомагателни условия за разширение на дуалната форма на образование, заяви министър Вълчев. По думите му положителната вест е, че се усилват учениците, паралелките и работодателите, включени в дуалната форма на образование. Министър Вълчев изрази убеденост, че ще продължи този политически консенсус за разширение на дуалната форма на образование и напомни, че неотдавна бяха направени и законодателни промени.

" Дуалната форма на образование е опция да върнем част от позагубената известност на професионалното обучение ", разяснява министър Вълчев. Той съобщи, че през днешния ден пазарът на труда демонстрира, че позициите, които изискват професионално обучение и професионално техническо обучение, ще са с най-голям растеж на приходите и с най-голямо търсене. Затова би трябвало да мотивираме
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР