На този етап руските кредитни институции няма да бъдат изключвани

...
На този етап руските кредитни институции няма да бъдат изключвани
Коментари Харесай

Брюксел няма да наложи най-тежките финансови санкции на Москва

На този стадий съветските кредитни институции няма да бъдат изключвани от интернационалната платежна системата SWIFT, взеха решение евролидерите. 

Тази вечер водачите на Европейски Съюз се събраха изключително в Брюксел след шокиращата инвазия на Русия в Украйна.

Жозеп Борел, висшият представител по външната политика и сигурността, увери през днешния ден, че това ще са най-тежките наказания въобще до момента. Той не изключи заплахата Русия да нахлуе в други европейски страни. „ С Путин нищо не е изключено “, сбит беше Борел.

Санкции разгласи по-рано и американският президент Джо Байдън.

Европейските наказания включват ограничения в региона на енергетиката, визовата политика, финансите, превоза, изделията с двойна приложимост.

„ Някои наказания би трябвало да останат в арсенала на Европейския съюз за по-късен стадий “, изясни по-рано немският канцлер Олаф Шолц във връзка с SWIFT.

Европейският съвет желае от Русия неотложно да приключи противозаконните военни дейности, абсолютно да изтегли всичките си въоръжени сили и военно съоръжение от цялата територия на Украйна, да приключи дезинформационната акция и хакерските атаки. Отправено е гледище Русия да осигури хуманитарен достъп до засегнатите от военните дейности.

Европейският съвет приканва никоя страна да не признава и да не подкрепя самопровъзгласилите се " републики " в Източна Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР