На този етап по-скоро няма да подавам оставка, не се

...
На този етап по-скоро няма да подавам оставка, не се
Коментари Харесай

Здравко Димитров се опъна на Борисов: Няма да подам оставка! Не съм забърквал бакии

На този стадий по-скоро няма да депозирам оставка, не се усещам отговорен за нещата, в които ме упреква Борисов, съобщи извънредно за Plovdiv24.bg кметът Здравко Димитров.

 

Малко преди този момент водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска кметът на Пловдив неотложно да подаде оставка, поради свадите със строителството на спортните обекти в града. " Здравко Димитров уронва имиджа на ГЕРБ ", отсече Борисов и изиска и оставката на зам.кмета Пламен Райчев

 

" Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в идващите дни какво да направя ", отговори кметът на Пловдив Здравко Димитров на острите рецензии на Борисов.

 

“Дебатът за Пловдив би трябвало да се води с жителите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки ", разяснява Здравко Димитров.

 

" Не съм забърквал бакии.От самото начало на мандата започнахме с доста значими и сложни планове като Водния цикъл, обектите по Оперативна програма “Региони в напредък ", пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха съдбовно забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев " и “Локомотив " не е мойили на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че обезпечените в началото пари няма да стигнат. Някои хора обаче очевидно употребяват казуса с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам проект по какъв начин да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни ", сподели още Здравко Димитров.

 

" Имаме доста значима работа за извършване, виждате на какъв брой фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този миг ", приключи кметът и посочи, че му трябват няколко дни, с цел да реши по какъв начин да отговори на настояването за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев

 

Преди това по време на срещата на Борисов с актива на ГЕРБ в града думата взе и някогашният кмет на Пловдив Спас Гърневски, който се нахвърли яростто против Зико.

" През 2008 година беше изработен прелом в града и имаше четири години застой. Партия ГЕРБ би трябвало да си вземе поука за идващите мандати.

Може ли две години и половина да приказваме за едно кръгово? Говорим за диаметър от 16 м. Почваме и стопираме, в града се усеща напрежение. Сега за стадионите е същото. Не е обикновено това, което се случва. ГЕРБ би трябвало да издигне стойностен и можещ претендент ", съобщи позицията си Гърневски.

 

Вчера кметът на Пловдив Здравко Димитров разгласи, че предлагането за дофинансирането на строителството на стадион " Христо Ботев “ може да бъде изтеглено. Зико разкри това след края на срещата си с последователи на Локомотив.

Градоначалникът съобщи, че ще държи на " цялостен консенсус “ по отношение на бъдещи решения за двата стадиона. Той добави, че в понеделник ще има среща с клубните управления на Локомотив и Ботев.

 

" Ще направя всичко допустимо аз и Общински съвет да предприемем най- положителното за двата клуба. Може и за стадион Локомотив да отпуснем средства. Ще има нова среща в понеделник. Нормално е, аз постоянно съм казвал, че не разделям почитателите. Както желая да се приключи единия стадион, по този начин и другия. В понеделник срещата ще е с представители на двата клуба. Не желая да бъдат неспокойни. Винаги почитателите на Локомотив са били правилни към мен. Може да изтеглим предлагането за стадион Ботев. Докато няма цялостен консенсус “, съобщи Здравко Димитров.

 

" Нещо, което е стартирано един път, би трябвало да се приключи по-бързо. На този стадий не виждам развиване за стадион " Пловдив “. Трябва да се търсят пари, това е разновидността. Не сме спрели – освен от министерството, а и от други източници “, добави още кметът.

 

Преди това почитателите на Ботев излязоха с остра отворено писмо до кмета на града Здравко Димитров, пише Plovdiv24.bg. Повод за реакцията на " жълто-черните " последователи стана предлагането на Зико до общинския съвет за гласоподаване на спомагателен финансов запас от 22,5 млн. лв. за довършването на стадион " Христо Ботев ".

 

Във въпросния документ Здравко Димитров написа, че поради настояването на почитателите на Ботев се е стигнало до прлепроектиране, което е оскъпило градежа с 6,19 млн. лв..

 

Декларацията на почитателите е подписана от Клуб на последователите на Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев, The voice of Bultras, Bultras Fight Club и Фондация Жълто и Черно.

 

Ето формалната позиция на " жълто-черните " последователи:

 

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ 

 

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ,

 

ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ,

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИМИТРОВ,

 

В направеното от Вас предложение по отношение на обезпечаване на финансови средства за довеждане докрай на обект стадион " Хр. Ботев “ твърдите, че за довеждане докрай на първи стадий с осъществяване на всички структури, което значи покриване на всички браншове, са нужни 41 387 953,45 лева Общата сума на обезпечените от страната 25 млн. лева и 12 млн. лева от общинския заем, понижена с към 1 млн. лева за отпадналия по публичната поръчка монтаж на седалки, възлиза по Вашето предложение на 36 029 253,99 лева С тези средства обещахте построяването на стадиона на първия стадий, включително целия покрив. Сега, според Вашето предложение, не доближават 5 358 699,46 лева, за което отговорни излизат предложенията на почитателите.

 

Искаме да Ви напомним, че единствената смяна в обсега на публичната поръчка по избор на почитателите е преместването на бранша за посетители от южната на северната естрада /т. 1 на стр. 2 от предлагането Ви/, което пренасяне се показва в планиране на една тоалетна и няколко парапета. А препроектирането на съблекалните от бранш А в бранш В /т. 2 на стр. 2 от предлагането Ви/, е осъществено през 2014 година, за което Ви представихме документи.

 

Към това ще прибавим, че при осъществяване на целия покрив, какъвто е първичният план и нашето предпочитание, не са нужни обследвания на структурата. Те се постановиха, тъй като общинското управление в началото реши да строи единствено бранш А и бранш Г, след това - бранш А и бранш В, най-после одобри и четирите бранша. И всички тези ненужни промени костват евентуално няколко стотици хиляди лв. за обследвания и препроектирания, както и в допълнение оскъпяване на покривната структура, както сте написали в предлагането - смяна на съществени строителни материали.

 

Уважаеми господин Кмет,

 

Позицията Ви на непряк наблюдаващ и голямата управническа отпадналост на заместника Ви по строителството са причина за хаоса и неприятното качество на градежа, неспазените периоди и неразбираемото бъдеще.

 

Считаме обясненията във Вашето предложение за презрян опит да се трансферира виновността за неправилното ръководство на Оперативна програма за строителството на стадион " Христо Ботев “ върху почитателите на жълто-черната общност, които и до през днешния ден не престават да бъдат наивно правилни във взаимоотношенията си с Вас и общинската администрация на град Пловдив.

 

Уважаеми Ботевисти,

 

Призоваваме Ви още веднъж да защитим достойнството си, като посетим общинската сесия на 9-ти февруари! Опитите на част от медиите и на политическата власт, на задкулисието и непрозрачността да ни заглушат и продължат да ни вършат на простаци, скоро ще бъдат победени!

 

Няма да се откажем и в случай че би трябвало ще излезем още веднъж на митинг, като този път не можем да подсигуряваме, че ще премине по мирния и правилен метод, като този от 1-ви февруари вечерта!

 

Бъдете будни!

 

Само Ботев!

Клуб на последователите на Ботев Пловдив

Сдружение ПФК Ботев

The voice of Bultras

Bultras Fight Club

Фондация Жълто и Черно

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР