На този етап нямаме възможност да произвеждаме ваксини срещу Covid-19,

...
На този етап нямаме възможност да произвеждаме ваксини срещу Covid-19,
Коментари Харесай

Д-р Румен Кофинов: Бул Био няма възможност да произвежда ваксини срещу Covid-19

" На този стадий нямаме опция да произвеждаме ваксини против Covid-19 ", сподели пред БНР шефът на държавното сдружение " Бул Био " доктор Румен Кофинов. Той изясни, че отпуснатите от държавното управление 22 млн. лв. на компанията са, за разкриване на нова линия за произвеждане на БЦЖ имунизацията, която България доставя в целия свят посредством УНИЦЕФ.

По думите на доктор Кофинов е изцяло допустимо ваксина да бъде основана за толкоз малко време и отхвърли всички подозрения в това, като изясни:

" Технологията, по която се създава имунизацията е известна най-малко от 10 години. Само се сменя една осведомителна РНК с друга осведомителна РНК и по този метод в най-кратък период се основава имунизацията. Нещата са предвидими ".

Д-р Румен Кофинов изрази очакване ползата към имунизацията против Covid-19 да бъде висок и имунизациите да не стигнат:

" Бих се ваксинирал първи ", изрично съобщи той и посочи, че избира да е здрав и да бъде имунизиран. По думите му е добре всеки да реши дали избира затрудненията и уврежданията, които провокира боледуването от ковид.

" Трябва да се имунизира сериозна маса от хора, с цел да се изкорени болестта ", акцентира той и посочи, че имунизацията постоянно би трябвало да бъде поставяна след консултация с персоналния доктор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР