На този етап няма основание да се налага грипна ваканция

...
На този етап няма основание да се налага грипна ваканция
Коментари Харесай

Не се налага грипна ваканция в София, засега. От МОН са в готовност

На този стадий няма съображение да се постанова грипна почивка в столицата. В последните няколко седмици заболеваемостта е идентична и индикаторите не са задоволителни за въвеждане на ограничаващи ограничения, оповестиха за bTV от Столичната районна ревизия.

Въпросите за равнищата на обща заболеваемост по области са от компетенциите на Министерство на здравеопазването, а МОН събира данни за заболеваемостта в учебните заведения по области.

При постигане на 30-процентна заболеваемост на учениците в цялата страна може да се разгласят неучебни дни със заповед на министъра на образованието и науката. Решение може да се вземе и на районно равнище. В този случай то е на РЗИ.

" Водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на локално равнище ще се реши обстановката и ще се избере коя от формите на организация на образователния развой да се приложи ", осведомят от МОН.

Според Наредба №10 за организация на дейностите в учебното обучение, когато заради изключителни условия присъственият учебен развой в учебното заведение е прекратен, образованието на учениците се реализира, доколкото и в случай че е допустимо, от разстояние в електронна среда.

Когато заради изключителни условия присъственият учебен развой в учебното заведение е прекратен единствено за една или повече избрани паралелки, след заповед на шефа на учебното заведение образованието на учениците в нея се реализира, доколкото и в случай че е допустимо, от разстояние в електронна среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР