На този етап не виждам драстична промяна в политическата обстановка

...
На този етап не виждам драстична промяна в политическата обстановка
Коментари Харесай

Даниел Кадик: Сърбия спешно има нужда от промяна, тя не е готова за ЕС

На този стадий не виждам фрапантна смяна в политическата конюнктура в Сърбия. Могат да се случат някакви минимални промени в резултат на митингите в страната. Това, което виждаме от държавното управление в Сърбия и взаимоотношенията им с Русия и Китай не подготвят към това да се случи някаква смяна. Това сподели в изявление за БГНЕС изпълнителният шеф на Европейския демократичен конгрес Даниел Кадик.

По отношение на натиска, налаган им от Съединени американски щати посредством наказания, Кадик акцентира, че Съединени американски щати имат друг метод във връзка с външната си политика по отношение на минали години и че без значение от репресиите не са в положение да трансформират политическата конюнктура в Сърбия.

„ Тъй като Съединени американски щати не са единственият артист в Сърбия смяната наподобява все по-малко евентуална. В края на деня сръбското държавно управление ще би трябвало да вземе решение дали натискът, оказван от Съединени американски щати и Европейски Съюз кореспондира с това, което биха спечелили от Русия и Китай “, разяснява той.

Изпълнителният шеф съобщи, че желае да види една друга Сърбия, да се намерят решения на проблемите там, както и Западните Балкани да вървят по пътя на своята европейска интеграция.

„ За страдание Сърбия е една от страните в района, които не извършват критериите за участие в Европейски Съюз “, уточни Кадик.

Той разяснява и ръководството на президента на Сърбия Александър Вучич.

„ Политическият спор в Сърбия не се развива в позитивна посока. Вина за влошения политически разговор има самият Вучич “, акцентира той и добави, че ръководството му не е тоталитарно, а популистко с автократични трендове.

По отношение на превъоръжаването на Сърбия с съветско оръжие, Кадик сподели, че Сърбия постоянно е била горещата точка в района.

„ Особено в съответната обстановка, когато трети страни стартират да въздействат доста мощно на района. Тук идва огромният въпрос каква е алтернативата за Сърбия – европейският път или съветският път, към който тя клони сега. Ние незабавно се нуждаем от европейска вероятност за жителите в Сърбия, тъй като в противоположен случай държавното управление им ще тръгне в другата посока “, изрази своите очаквания и терзания Кадик. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР